ΥΠΕΡΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ''ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ''

 
Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Έχεις χάσει επεισόδια, κύριε. Οι Γερμανοί ξανάλθανε κι όχι πριν από ένα τέταρτο. Κάνανε δυο πολέμους, τους έχασαν και τους δυο, όμως σήκωσαν κεφάλι τόσο, πιο πάνω κι από την καμηλοπάρδαλη κι έγιναν η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη. Επόμενο ήταν κάποια στιγμή να βγάλουν κι αυτοί δικό τους πρόεδρο στο Νο 1 αθλητικό νταραβέρι στη γη. Στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον δικηγόρο Τόμας Μπαχ, χρυσό ολυμπιονίκη στη ξιφασκία, το 1976, πρόεδρο της γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συνέβη Σεπτέμβριο του 2013.
Εξουσιαστικό κέντρο είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Πρώτα-πρώτα επειδή το μαγαζί έχει λεφτά, πολλά, πάρα πολλά λεφτά, και βέβαια επειδή διαχειρίζεται πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά το προϊόν αθλητισμός. Στη σύγχρονη παραλλαγή του, λένε, τη δήθεν αυθεντική, πολύ κοντά στην παραδοσιακή του καταγωγή, κάτι τέτοια σχετικά σάπια φρούτα.
Τόμας Μπαχ, γεννήθηκε το 1953, σα σήμερα 29 Δεκεμβρίου. Τον αποκαλούν πρόεδρο, όμως στην πραγματικότητα είναι υπερπρωθυπουργός, ένας πολυεθνικός εξουσιαστής, σχεδόν αυτοδύναμος, ανεξέλεγκτος από τον κάθε άλλο πολυεθνικό οργανισμό του πλανήτη, πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό, μαφιόζικο, θρησκευτικό, κατασκοπικό. Τον Οκτώβριο του 2019 στην Αθήνα τον παρασημοφόρεσε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος ο Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας .
Αμέσως μετά την εκλογή του ο 9ος πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ εγκαταστάθηκε στη Λωζάνη και όσο τον παίρνει κάνει την προσωπική του ''πολιτική''. Δεν είναι πολύ της ρεκλάμας, κάτι μεταξύ bon viveur και συνωμότη ρ'ιναι, εκσυγχρονιστής και παλαιοκομματικός. Μιλάει απταίστως τέσσερις γλώσσες. Αντικατέστησε τον ορθοπεδικό Ζακ Ρογκ (1942), τον δεύτερο Βέλγο πρόεδρο της ΔΟΕ, παντρεμένο με κόμησσα, που είχε πάρει τη θέση του ''δασκάλου'' του, του Ισπανού διπλωμάτη Αντόνιο Σάμαρακ (1920-2010), στα χνάρια του οποίου κυβέρνησε την ΔΟΕ, σε εποχή που το πρότζεκτ αθλητισμός, σε επίπεδο μπίζνες, είχε αρχίσει να πουλάει τρελά.

Πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ, το 1894, ο Έλληνας λογοτέχνης Δημήτρης Βικέλας (1835-1908), δεύτερος, το 1896, ο Γάλλος ιστορικός Πιέρ ντε Κουμπερντέν (1863-1937).

Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...