Η ΑΕΚ 1-0 ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΝ ΙΣΑΞΙΟ ΠΑΟ

 
Η ΑΕΚ, τελικά, χωρίς να είναι καλύτερη του Παναθηναϊκού κέρδισε τον ισάξιο αντίπαλο της και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος, ολότελα... λογιστική. Η κρισιμότητα του αγώνα από τη μια και από την άλλη η απουσία ποιότητας ποδοσφαιρικής δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς για τους νικητές και απογοήτευση για τους ηττημένους.
Ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε την ήττα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα παρ' ό,τι έδειξε πως ήταν ψυχολογικά και αγωνιστικά πανέτοιμος για τις συνθήκες της αναμέτρησης. Αντίθετα, ήταν ολοφάνερο πως η ΑΕΚ δεν είχε αυτοσυγκέντρωση, και δεν επεδίωξε, μάλλον όχι από... σκοπιμότητα, να πάρει επάνω της το ματς. Μ' άλλα λόγια ο μεν Παναθηναϊκός δικαιολόγησε με το παραπάνω την πρωτοπορία του στη βαθμολογία, ενώ η ΑΕΚ δεν έπεισε ότι αντέχει σε παιχνίδια που χρειάζονται μέταλλο.
Στο ντέρμπυ, ένας ακόμα αγώνας στην Άγια Σοφιά και μια ακόμα νίκη της ΑΕΚ, δεν ''μίλησαν'' οι αγωνιστικές δυνατότητες και η αξία των δυο ομάδων. Απλά κατεφάνη το DNA των συγκεκριμένων αντιπάλων, οι οποίοι χθες και προχθές είχαν άλλο πρόσωπο. Κι αύριο και μεθαύριο επόμενο είναι να παρουσιάσουν άλλη εικόνα.
Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν να παρακολουθήσουν μια σφαγή. Την ΑΕΚ πεινασμένη να ορμάει από το πρώτο κιόλας λεπρό, να πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Μια φάση, ένα σουτ του Πινέδα από την τρύπα της βελόνας έγραψε το 1 - 0. 
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ