ΣΤΑ 100 ΠΡΩΤΟΣ, ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΟΣΟ... ΚΑΛΟΣ;

 
Είναι ο πρωταθλητής κόσμου στα 100 μ. Όπου τρέχει παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Στους ολυμπιακούς αγώνες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο ευρωπαϊκό. Και άμα λάχει κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ο καλύτερος στον πλανήτη σ' αυτή την απόσταση, Στο κατοστάρι και  στα 200 μ. Για βάλτον να τρέξει 5.000 και 10.000 μ. Θα τον αφήσουν πίσω και μέτριοι δρομείς. 
Έτσι είναι. Κατοστάρης είναι, σπρίντερ, αυτή είναι η ειδικότητα του. Αν τρέξει στο μαραθώνιο θα του ρίξω κι εγώ στα αυτιά. Η κουβέντα είναι για το πρωτάθλημα, στο ποδόσφαιρο. Τι είναι το πρωτάθλημα; Ένας μαραθώνιος είναι. Δεν είναι ένα ματς μπαμ και κάτω. Δεν είναι μια διπλή αναμέτρηση κυπέλλου. 
Στο πρωτάθλημα ξεκινάει η ομάδα και το τελευταίο που ποντάρεις είναι το ατομικό της ρεκόρ. Ποιο ρεκόρ; Δεν υπάρχουν αυτά. ρεκόρ και επιδόσεις. Κανένα χρονόμετρο και καμιά μεζούρα. 
Ο Παναθηναϊκός (φώτο από την εντός ήττα 3 - 0 από τον ΠΑΟΚ) ήταν και οκτώ βαθμούς μπροστά και σήμερα είναι μόνο έναν και θα... δούμε. Καμιά έκπληξη να μείνει πίσω οκτώ βαθμούς κι ακόμα περισσότερους, όπως και να ξεφύγει ξανά. Μαραθώνιος είναι αυτός. Τρέχουν, δεν σταματούν να τρέχουν οι δρομείς, αλλά στην πορεία γίνεται το έλα να δεις. Ο προπορευμένος π.χ. στα πέντε και στα 15 χιλιόμετρα να τερματίσει μετά τοπυς 27 πρώτους. Ο 14ος ή ο 21ος να μπει στην τριάδα.
Μέχρι τέλους στη βαθμολογία κάθε ομάδα θα αλλάζει θέση. Ίσως. Αυτά που βλέπουμε σήμερα να μην είναι τα ίδια μετά από τρεις ή έξι αγωνιστικές. Ίσως. Στο μαραθώνιο μετράνε τα κότσια κάθε ομάδας κι αν στο δρόμο δροσίζεται με τίποτα λεμονάδες και πορτοκαλάδες.  
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ