ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ...

 
Αυτά που έχουν ειπωθεί και δημοσιευτεί στο όνομα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, χωρίς υπερβολή, γεμίζουν τόσα βιβλία όσα δεν χωράνε σε πέντε μεγάλα δωμάτια. Και λίγα λέω... Το κόλπο! Πολιτικοί και πρόεδροι ΠΑΕ, από κοντά δημοσιογράφοι και λογιών λογιών παρατρεχάμενοι στην ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ, στο όνομα της εξυγίανσης έχουν πει τα άντερα τους. Μ' άλλα λόγια κάνουν χοντρό παιχνίδι. Όχι για να βοηθήσουν την περιλάλητη κάθαρση, όσο - και μόνο! - να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Τα προσωπικά και της ομαδάρας τους.
Παρουσιάζουν το πρωτάθλημα σαν καμπινέ. Και πως οι ίδιοι είναι τα ροτβάίλερ με σκοπό να ξεβρωμίσουν το ποδόσφαιρο. Και δεν διστάζουν να δυσφημούν το πρωτάθλημα. Και να το χαρακτηρίζουν μπουρδέλο. Να αντιμετωπίζουν αντικοινωνικά και περιφρονητικά έναν θεσμό από αρχαιοτάτων χρόνων, την εργασία και κοριτσιών που συντηρούσαν οικογένειες.
Πρώτος στην Ιστορία είναι ο αποδυτηριάκιας που μίλησε για μπουρδέλο. Και ότι στα γήπεδα δεν πουλάνε μοσχολίβανο, μέντα και κεχριμπάρι. Πράγματι βρωμάει η δουλειά στο πρωτάθλημα, αλλά η βρωμιά δεν είναι μόνο οι.. άλλοι. Μήπως αυτοί που περισσότερο φωνάζουν δεν είναι απλά και οι ίδιοι αμαρτωλοί, αλλά οι πρωταθλητές στο υπόγειο παιχνίδι του λεγόμενου παρασκηνίου.
Μόνο στο ποδόσφαιρο θριαμβεύει η μπουρδελοποίηση; Όχι, βέβαια. Στη φυσική και τη χημεία που κάναμε σχολείο μάθαμε τα Συγκοινωνούντα Δοχεία. Που σημαίνει πως είναι αδύνατον να είναι λερωμένο ή πεντακάθαρο το ένα κι όχι το άλλο. Όλα είναι στον ίδιο βαθμό σημαδεμένα. Η πολιτική, η δικαιοσύνη, η δημοσιογραφία, το ποδόσφαιρο, το εμπόριο, το κάθε τι.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ 0-3 ΕΙΝΑΙ... ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ;