ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

 
Δεν κοιτάμε στη βαθμολογία μόνο πόσους έχει η κάθε ομάδα. Το πόσο ζυγίζει η ομάδα, η κάθε ομάδα, δεν μας το λέει μόνο η θέση της στον πίνακα. Αν είναι π.χ. 3η ή 7η και 12η. Η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας σ' αυτή ή την άλλη στιγμή την φανερώνεται και από τα γκολ. Πόσα τέρματα έχει σκοράρει, πόσα έχει δεχτεί.
Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα είναι πρώτος από την αρχή της σαιζόν, αλλά μειονεκτεί σε σύγκριση με την δεύτερη ΑΕΚ, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Είναι μάλλον επόμενο αυτή η ποιοτική τους διαφορά σε κάποια φάση του πρωταθλήματος να αποτυπωθεί στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα:
- Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 28 γκολ έναντι 38 της ΑΕΚ. Ε, αυτό το στοιχείο δεν είναι μια... ''λεπτομέρεια''.
- Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 9 τέρματα και ένα περισσότερο ο Παναθηναϊκός. (φώτο, μετά το δεύτερο γκολ τη ΑΕΚ με Ιωνικό)
Ισόβαθμοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αλλά διαφέρουν στο πυροβολικό. Ο πρωταθλητής έχει σκοράρει τέσσερις φορές περισσότερο (33 έναντι 29). Και των δυο ο τερματοφύλακας μάζεψε 11 φορές τη  μπάλα από τα δίχτυα.
Ο έκτος της βαθμολογίας Βόλος έχει αρνητικό συντελεστή, που δεν ταιριάζει σε ομάδα που υποτίθεται απαιτεί θέση στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Δυο μόνο πόντους πίσω από τον Άρη (τέρματα 28- 14) ο Βόλος έχει δεχθεί 30 (!) γκολ και έχει πετύχει μόνο 22 σε 19 αγωνιστικές. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ...