Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΒΛΟΜΑΧΙΑ

 
Ο Παναθηναϊκός ιδρύθηκε ως σύλλογος ποδοσφαιρικός. Να πούμε αυτό και μαζί κάποιες αλήθειες που ίσως δεν διαβάζονται ευχάριστα. Η φωτογραφία είναι η πρώτη που διασώζεται στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που το 1908, σα σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου, πήρε πρώτα με την ονομασία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ Όμιλος Αθηνών και το 1922 μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.
Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής η δημοφιλία του Παναθηναϊκού οφείλεται στο ποδόσφαιρο. Μόνον. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα.
Αδύνατον να τραβήξει στρατιές οπαδών ο Εθνικός Γ.Σ. π.χ. και ο Πανελλήνιος, και ο Σπόρτιγκ διότι δεν έχουν ποδόσφαιρο. Παγκόσμιους τίτλους να κερδίσουν στο στίβο και το μπάσκετ, την πάλη και το βόλεϋ, δεν θα αποκτήσουν το κοινό που εξασφαλίζει μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ομάδα. Ποτέ
Κακά τα ψέματα. Το ποδόσφαιρο είναι που οπαδοποιεί. Το ποδόσφαιρο μαγνητίζει τον κόσμο. Το μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, του Άρεως και τηςΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, αν πηγαίνουν καλά θα γεμίσουν το γήπεδο από ποδοσφαιρικούς οπαδούς. Οπαδός του ποδοσφαιρικού σωματείου είναι ο άλλος, και άμα λάχει να 'ούμε θα τρέξει και σε ταβλομαχία αρκεί ο ταβλαδόρος να φοράει φανέλα της ομαδάρας και αντιμετωπίζει αντίπαλο επίσης με ποδοσφαιρική καταγωγη.

Έτσι και ο Παναθηναϊκός, είναι αγαπημένο όνομα σε πάρα πολλούς Έλληνες λόγω ποδοσφαίρου, όχι επειδή καλλιεργεί την ποδηλασία και το κολύμπι, την πυγμαχία και το μπάσκετ.

Διαβαστε ακομα:

ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ''ΝΑΙ''