ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ

 
Μεγάλη μέρα για το πρωτάθλημα. Στο γήπεδο όλη η κορυφή της βαθμολογίας. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Τι άλλο θέλουμε. Και εν αρχή το τρίτο στη σειρά ματσάκι, αυτό στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον πρωταθλητή και κυπελλούχο. Οι οποίοι έχουν ονόματα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός...
Ντερμπάρα! Ποιο ματσάκι, πλάκα μας κάνεις.. Αναμέτρηση των αιωνίων. Κι έτσι είναι. Αντίπαλοι αιώνιοι έως ότου μια άλλη ομάδα, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ σπάσει το ιστορικό δίδυμο. Εξελιχθεί αυτή δεύτερη στην ιεραρχία των ντόπιων ποδοσφαιρικών δυνάμεων. Μέχρι σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υπερέχουν μακράν όλων των άλλων.
Μια ακόμα μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μια ακόμα επιβεβαίωση ότι στις αναμετρήσεις των δυο αιωνίων παίζουν και οι φανέλες. Μεταφυσικό αυτό, αλλά πραγματικό. Και στην δεκαετία όπου υπήρχε διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον επικυρίαρχο Ολυμπιακό και τον μνημονιακό Παναθηναϊκό η παρτίδα παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού, ακόμα και στο Καραϊσκάκη. Πως εξηγείται αυτό αλλοιώς; Μιλάς για τις φανέλες και τα λες όλα.
Στα χαρτιά και στα συμβόλαια ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται υπέρτερος. Και να τον πεις φαβορί, δεν είναι έκπληξη αν του κλείσει το σπίτι ο Παναθηναϊκός. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ Ο... ΒΙΝΤΕΟΔΙΑΙΤΗΤΗΣ