ΤΟ ΠΡΟ-ΠΟ ΕΨΑΧΝΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ... ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ

 
Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ κυκλοφόρησε στο μακρινό 1950, σα σήμερα πρώτη Μαρτίου, και το πρώτο παιχνίδι, το υπ’ αριθμ 1 ήταν το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Όχι, επειδή με διαβάζουν και προληπτικοί, δεν θα αναφέρω το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνος, δηλαδή αν έκατσε «1», «Χ» ή «2». Σημειώσω μόνο ότι μέσα στους ενδεκάρηδες, όσους είχαν προβλέψει σωστά τα 11 ματς από τα, τότε, 12 του δελτίου ήταν και δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οι μακαρίτες Βαγγέλης Πανάκης και Λάκης Πετρόπουλος.

 

Άλλες εποχές, σεμνές και ξενέρωτες, καμία σχέση με το ξεσάλωμα του σήμερα. Μιλάμε για εποχή που ακόμα το πρωτάθλημα δεν έχει αποκτήσει μόνιμη μορφή. Είναι η τελευταία σαιζόν που το «πρωτάθλημα Ελλάδος», πριν χαρακτηριστεί «Α΄ εθνικής», συγκροτείται κάθε χρόνο κατά βάσιν από τις πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες των τοπικών πρωταθλημάτων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και επαρχίας.

Να, γιατί στο Νο1 Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ περιλαμβάνονταν και ματς από τα τοπικά π.χ. Ερμής Πειραιώς- Δόξα Πειρ., Δάφνη Αθηνών- Α.Ε. Νέας Ιωνίας. Στην εικόνα, του 1960 αφίσα ρεκλάμας του κρατικού μέχρι το 2014 ΟΠΑΠ.

 

Το Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, στον πρώτο, τον παρθενικό διαγωνισμό της Ιστορίας του, έκανε τζίρο στη σούμα 1.004.748 δραχμές, δηλαδή γύρω στις 3.000 ευρώ. Κάτι άλλο; Ο ΟΠΑΠ στα δελτία είχε διαφήμιση για τις νοικοκυρές! Χλωρίνη '' Κλινέξ'' και '' Κλυν'', απορρυπαντικά για την κουζίνα. Πόσα πράγματα άλλαξαν στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι αν άλλαξαν και οι Έλληνες.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ