Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2 - 0, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕ

 
Θέλει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Πως το θέλει; Με το στόμα δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Ακόμα κι αν είσαι ο πρώτος του χωριού. Ο καλύτερος του χωριού. Για να το πάρει μια ομάδα χρειάζεται και να κερδίζει. Να φεύγει αυτή νικήτρια από το γήπεδο, μάλιστα όταν αντιμετωπίζει αντίπαλο με τον ίδιον στόχο.
Ο Ολυμπιακός και στο Καραϊσκάκη και στη Λεωφόρο δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, που οδηγούσε σταθερά την κούρσα του πρωταθλήματος. Με τα λόγια και κάποιο...πασχαλινό θαύμα θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Και χθες, στα play-off πάλι δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός τον αντίπαλο του. Έχασε, μάλιστα, στο περισσότερο κρίσιμο παιχνίδι. Έτσι είναι. Όσο τελειώνουν και τα μπαράζ, μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία να φτάσει στους στόχους της η κάθε ομάδα.
Χθες στην Λεωφόρο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρα πως δεν του αξίζει ο  τίτλος. Δεν τον θέλει. Ήταν πολύ πιο κάτω από τον αντίπαλο του. Που δεν έπαιξε απλά παραδοσιακά, σαν ''αιώνιος αντίπαλος'', αλλά δικαίωσε πανηγυρικά την πορεία του στο πρωτάθλημα και τη θέση του στη βαθμολογία. ''Είμαι πρώτος και θα συνεχίσω να κρατάω την πρωτιά'' ήταν το σύνθημα της ομάδας με το τριφύλλι στη φανέλα, ακόμα και κόντρα στον Ολυμπιακό.
Το πρωτάθλημα είναι πλέον φάση όπου μετράνε τα αποτελέσματα.  Τι γράφει η μαυρομύτα με το σφύριγμα της λήξης από το κοράκι. Αυτό έχει σημασία κι όχι ποια ήταν η εικόνα του  αγώνα, που βέβαια δεν τιμάει τη φιλοδοξία του Ολυμπιακού να  τερματίσει πάλι πρώτος. Ο χθεσινός Ολυμπιακός κοροϊδεύει τους οπαδούς του και τον κόσμο όλο. Όταν ο αντίπαλος του βάλει δύσκολα, τότε ο Ολυμπιακός ρετάρει. Ανέτρεψε με 3 -1 το Ο- 1 του ΠΑΟΚ επειδή ο αντίπαλος ήταν μαγική εικόνα. Όχι διότι ο Ολυμπιακός είναι αληθινά ανώτερος. Χθες, στη Λεωφόρο οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό ότι θα κάνει κάποια ανατροπή ποντάροντας στην αδυναμία του  αντιπάλου.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ