ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ
Τηλέφωνο Δημήτρη Μελισσανίδη σε δημοσιογράφο ο οποίος διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ και ιδιοκτήτη της ΖΗΤΑ-ΕΛΛΑΣ Ανδρέα Ζαφειρόπουλο (φώτο). «Θέλουμε την ΑΕΚ, εγώ και ο Γιάννης. Για ρώτα τον Ζήτα, πουλάει;».
Λέμε ιστορίες της ΑΕΚ με αφορμή τα 99 χρόνια από την ίδρυση της, σα σήμερα 13 Απριλίου το 1924. Αρχές δεκαετίας του '90, ο Μελισσανίδης δεν είναι ακόμα ο μεγάλος, ο πολύ μεγάλος οικονομικά, όπως τον μάθαμε στη συνέχεια. Ποδοσφαιρικά πασίγνωστος, από τον Ιωνικό Νικαίας, ομάδα σταθερά Γ΄ εθνικής, που την ανέβασε το 1989 για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην Α΄ εθνική. Πρόεδρος στον Ιωνικό ο Σπανός, ο πατέρας του Γιώργου, της Χαλκηδόνας και μετά του Ατρόμητου Περιστερίου, και γενικός κουμανταδόρος στην ομάδα ο τίγρης.
Με τον τότε συνέταιρο του και χρηματοδότη της Προοδευτικής, τον γάβρο Γιάννη Καρρά ο από κούνια αεκτζής Δημήτρης Μελισσανίδης αποφασίζει το μεγάλο άλμα. Να πάρει την ΑΕΚ.
«Θέλω να την δώσω την ομάδα, αλλά θα την πουλήσω αν η κυβέρνηση κάνει 90 -10 το 60-40» ξεκαθάρισε με τη μια ο Ζαφειρόπουλος προσβλέποντας σε μεγαλύτερη αγοραστική αξία του πακέτου, αν τελικά μειώνονταν δραστικά το ποσοστό της ερασιτεχνικής υπέρ της ΠΑΕ. Από το 40% στο 10%.
Η δουλειά παιζόταν στο γραφείο του αεκτζή Θανάση Ρουμπή, του νομοτεχνικού και αργότερα αθλητικού δικαστή. Με τη μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός Καραμανλής, ο κανονικός, αναθέτει στους Κώστα Παπαναστασίου, αργότερα ΓΓΑ, και Θανάση Ρουμπή να συντάξουν το δημοκρατικό νόμο περί αθλητισμού 75/75 στη ''θέση'' του χουντικού αναγκαστικού νόμου 169 του Ασλανίδη.