Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ 29 ΠΕΝΑΛΤΥ!!!

 
Στην Ελλάδα το καταφέραμε. Να γίνονται παιχνίδια ποδοσφαιρικά χωρίς θεατές ή μόνο με τους οπαδούς της τοπικής ομάδας. Το φαινόμενο «άδειες εξέδρες» ή μόνο καφρίλα έδρας αποτελεί τον ορισμό της εχθρότητας στο ποδόσφαιρο. Μια κουβέντα να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει μπάλα χωρίς θεατές στο γήπεδο, άλλο πράμα στις πολυθρόνες του σπιτιού σου και στα τραπέζια του καφενείου. Όπως δεν υπάρχει θέατρο χωρίς κόσμο. Και βουλή χωρίς βουλευτές.

Σαν σήμερα 2 Μαΐου, το 2009, ΟΑΚΑ, τελικός κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Και γαμώ! Περισσότερα από 45.000 πληρωμένα εισιτήρια στις εξέδρες και μέγας, μέγιστος σεναριογράφος στο έργο ο θεός του ποδοσφαίρου. Η αποθέωση του απρόβλεπτου. Σ’ αυτό στέκομαι, όχι τόσο στην ποιότητα του θεάματος. Όλα τα λεφτά ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού. Το πώς κύλησε η ποδοσφαιρική δράση. Πάρε να ‘χεις.

 

Στο 4 και στο 8 ο Ισμαέλ Μπλάνκο σκοράρει για πάρτη της ΑΕΚ και με το 2-0 τελειώνει το ημίχρονο. Είπα! Το ημίχρονο τελειώνει, όχι το ματς, όχι η παράταση, όχι η διαδικασία των πέναλτυ. Πάρε να ‘χεις!
Ντάρμπισιρ 2-1 στο 47, Ντούντου 2-2 στο 70, και στη γωνία περιμένει να ξαναχτυπήσει ο… σεναριογράφος κατ’ ευθείαν από τα άδυτα του Χόλυγουντ. Σκόκο 3-2 στο 90! Φοβερά πράγματα. Στο τσακ, πριν σφυρίξει την λήξη και στις καθυστερήσεις ο φαλακρός Κερκυραίος πράκτωρ Κάκος γίνεται από Ντάρμπισιρ το 3-3!

 

Η συνέχεια. Μην βιάζεσαι. Τι έγινε πριν τον τελικό. Ο Παναθηναϊκός που πήρε 0-0 στις Σέρρες αποκλείεται από τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ με ήττα 3-2. Ο ΠΑΟΚ δύο φορές 0-0 με τον Άρη προκρίνεται τελικά στα πέναλτυ και αφού κερδίζει τον Ολυμπιακό 1-0 στην Τούμπα, αποκλείεται στην παράταση (!), στο Καραϊσκάκη με 2-0.

 

Το πρώτο ματς κυπέλλου της ΑΕΚ ήταν με Ηλυσιακό και τον αποκλείει στην παράταση 2-1! Δεύτερο ματς με Κέρκυρα 1-0 στο τελευταίο λεπτό. Τρίτο ματς η μετέπειτα φιναλίστρια βγάζει από την μέση την Ξάνθη με το εκτός έδρας γκολ, ήττα 2-1, νίκη 1-0.
Ο Ολυμπιακός φτάνει στον τελικό με «Χ» στην Τρίπολη 2-2 και νίκη 2-1 επί του Αστέρα.

 

 

Επιστροφή στον τελικό του 2009, με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Τσαρλς Παπούλια. Είμαστε στο 3-3 και στην παράταση, Βαλβέρδε και Μπάγεβιτς στον πάγκο. Γκαλέτι 3-4 στο 101 για Ολυμπιακό που στη συνέχεια μένει με 9 παίκτες! Ο Σκόκο κάνει το 4-4 στο 107. Παράτασης τέλος, διπλό το μεροκάματο του Κάκου με τα πέναλτυ.
Συνολικά χτυπήθηκαν 29 (!!!) πέναλτυ, 15 από τους ολυμπιακούς και 14 από αεκτζήδες. Από δύο πέναλτυ απέκρουσαν ο Νικοπολίδης και ο Σάχα, όπως με επιτυχία εκτέλεσαν από δύο πεναλτυ (!) οι τερματοφύλακες Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

 

Με 15-14 έκανε την διαφορά στα πέναλτυ ο Ολυμπιακός, τελευταίος τίτλος με ιδιοκτήτη τον Σωκράτη Κοκκαλη. Το επόμενο καλοκαίρι, το 2010, μεγαλομέτοχος έγινε ο Μαρινάκης.

Τζιμπούρ και Καφές πρώην του Ολυμπιακού στον τελικό του 2009 έπαιζαν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Τζώρτζεβιτς, τον οποίον είχε φέρει το 1996 στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Γιαννακόπουλο, από τον Πανηλειακό, ο ξανά στην ΑΕΚ Μπάγεβιτς με την μετακίνησή του από την Φιλαδέλφεια στο Λιμάνι.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΠΙΟ ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΑΡΕΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΟΡ