ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ!

 
Αυτά που έγιναν στον τελικό κυπέλλου του 2017 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στον ίδιον βαθμό δεν επαναλήφθηκαν  στο ΟΑΚΑ, στον τελικό κυπέλλου του 2018. Όλα, όμως, όσα συνέβησαν στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μετά το τέλος του αγώνα, αποτελούν ντροπή. Για την Ελλάδα ντροπή. Για όσους… υπηρετούν το ποδόσφαιρο και, βέβαια, για την κυβέρνηση.

Με μια κουβέντα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια ξεφτύλα του Έλληνα. Δειλοί Μάου- Μάου από τη μια οι οπαδοί της άλφα ομάδας, δειλοί Ζουλού από την άλλη οι οπαδοί της βήτα ομάδας. Δειλοί γιατί ασχημονούσαν επί ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και στη διάρκεια του, μέσα στη ασφάλεια της μαζικότητας τους. Και οργανωμένα, συντονισμένα έβριζαν μάνες, πατρίδες, πουτάνες, στο στόμα και σ’ όλες τις κλίσεις το ρήμα γαμάω- γαμώ. Και να πετάνε φωτοβολίδες στους οπλισμένους μπάτσους που είχαν φτιάξει δύο ζώνες προστασίας δεξιά κι αριστερά από τις δύο οπαδικές εξέδρες. Οι οποίες ήταν η μια ακριβώς απέναντι, δηλαδή σε απόσταση 150 μέτρα από την άλλη.

Γιατί να πάει ποδοσφαιρόφιλος σε γήπεδο και σε παιχνίδι όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας; Δεν έχει θέση! Και γιατί να κινδυνεύσει ο ποδοσφαιρόφιλος, αλλά και ο οπαδός των δυο ομάδων. Τα λέμε διότι τα ίδια θα επαναληφθούν και φέτος. Τι 2017, τι 2023. Ο τελικός στο Βόλο το 2017 έγινε 6 Μαίου, σα σήμερα. Καμιά έκπληξη αν το ίδιο σκηνικό επαναληφθεί και σήμερα, στο προσεχές τελικό κυπέλλου 2023

Τι έγινε το 2018 (φώτο); Δακρυγόνα της αστυνομίας. Το ένα μετά το άλλο. Ασταμάτητα. Πάει στο γήπεδο κάποιος να δει… μπάλα ή να φάει τα χημικά στα μάτια και στους πνεύμονες. Να μην μπορεί να αναπνεύσει. Και χωρίς να το θέλει να τρέχει σαν τρελός με κίνδυνο να πέσει κάτω, να ποδοπατηθεί από άλλους πανικοβλημένους στην απελπισία τους να απομακρυνθούν κι αυτοί από τις «πολεμικές» εστίες έξω από το ΟΑΚΑ. Αυτά έγιναν.
Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μ’ άλλα λόγια ζούμε σε μια διαλυμένη ποδοσφαιρική κοινωνία. Δεν απειλείται με διάλυση, είναι υπό διάλυση. Μιλάμε για διάλυση! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Διαβαστε ακομα:

ΜΝΗΜΗ ΒΟΛΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΕΚ- ΠΑΟΚ