ΜΝΗΜΗ ΒΟΛΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΕΚ- ΠΑΟΚ

 
Για να μη ξεχνιόμαστε. Και να θυμόμαστε πάντα σε ποια... ποδοσφαιρική χώρα ζούμε. Να το χωνεύουμε χωρίς σόδα το πώς, απόλυτα δικαιολογημένα, έχουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αυτή την εικόνα που έχουν οι ξένοι λόγω ποδοσφαίρου
Για να μη ξεχνιόμαστε, λοιπόν, αναφέρουμε τι έγινε σα σήμερα 6 Μαϊου, τι συνέβη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου. Το 2017! Σήμερα, δηλαδή. Στον καιρό μας, όχι πριν 30 και 60 χρόνια. Και σήμερα συμβαίνουν τα αίσχη. Τα δικά μας αίσχη. Της δικής μας κοινωνίας, όχι της Αλβανίας και των Σκοπίων. Του Αφγανιστάν και του Καζακστάν.
Ήταν να μη γίνει ο τελικός ΑΕΚ- ΠΑΟΚ του 2017. Από μακριά βρωμούσε η δουλειά με τους χούλιγκαν των δύο ΠΑΕ, οι οποίες θεωρούνταν «κυβερνητικές», με την έννοια ότι πρωτοστάτησαν στην αλλαγή του πωπού στην ΕΠΟ. Τελικά, υπουργός Τόσκας, υφυπουργός Βασιλειάδης και Γραμμένος το αποφάσισαν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση.
Πριν σφυρίξει το κοράκι, τα όργανα είχαν αρχίσει. Και επειδή άργησαν να μπουν στο γήπεδο οι αεκτζήδες, οι παοκτσήδες δεν είχαν άλλη επιλογή, πλακώθηκαν με τους μπάτσους. Και επειδή ήταν αφύλακτη η αερογέφυρα με την οποία επικοινωνούσαν αεκτζήδικη και παοκτσήδικη εξέδρα, προέκυψε η μάχη. Σώμα με σώμα. Βγήκαν και μαχαίρια. Τραυματίες στα νοσοκομεία.
Το σκηνικό. Κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά, ΙΧ της ασφάλειας, ανακριτικά της τροχαίας. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Παιδιά στις αγκαλιές του μπαμπά να κλαίνε. Ο τελικός, λένε, είναι ποδοσφαιρική γιορτή, και πράγματι έτσι προέκυψε made in Greece.
Τι έγινε στο ματς; Μπίσεσβαρ 1-0 στο 23, Χριστοδουλόπουλος 1-1 στο 26, Ενρίκε και επόπτης στο 82 έπαιξαν το ένα- δύο για να γίνει γκολ το οφσάιντ του αιώνα. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, πανηγύρισε το 2-1 όπως θα έκανε κάθε άλλη περήφανη ελληνική ομάδα. Μ΄άλλα λόγια το γκολ σκάνδαλο το πανηγύρισαν οι παοκτσήδες, όπως θα το πανηγύριζαν οι οπαδοί κάθε ελληνική ομάδας.
Η συνέχεια στην παραγγελιά ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, πάλι στον τελικό κυπέλλου 2023. Για τη γιορτή του ποδοσφαίρου.
Διαβαστε ακομα: