ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Η ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ, ΑΛΛΑ...

 
Η βελγική Αντβέρπ δεν είναι της κλάσεως Δυναμό Ζάγκρεμπ. Και λοιπόν; Η επόμενη αντίπαλος της ΑΕΚ δεν έχει και βαρειά φανέλα. Και λοιπόν; Εύκολη, δύσκολη, μικρή, μεγάλη ομάδα η Αντβέρπ, δεν μπαίνει συζήτηση το πράμα. Η ΑΕΚ πόσο μετράει;  Κι αν ζυγίζει περισσότερο - και, ναι, ζυγίζει περισσότερο η πρωταθλήτρια Ελλάδος- ποια είναι η σημασία όταν στο γήπεδο δεν έχει αποτελεσματικότητα; Όταν δεν φτιάχνει ευκαιρίες για γκολ και δεν σκοράρει σύμφωνα με την αξία της.
Ο Αλμέιδα είναι άνθρωπος της μπάλας. Το ξέρει ότι όλα δεν θα έρχονται πάντα από την τύχη, τη μοίρα, όπως θες το λες. Η ΑΕΚ χρειάζεται να αποδείξει πως αξίζει της ευκαιρίας να περάσει στους ομίλους του champions league. Και επιτυχία δεν είναι να προκριθεί μόνο σε βάρος της αντιπάλου από την Αμβέρσα, αλλά να ''γράψει'' και στην Ευρώπη. Μην επαναληφθεί το προηγούμενο, έξι ματς, έξι ήττες στον όμιλο.
Ξεχνάμε την πρόκριση με την κροατική Δυνάμο. Αύριο Τρίτη η ΑΕΚ δίνει στο Βέλγιο το πρώτο ματς με την Αντβέρπ. Αντιληπτό ότι περιμένουμε αποτέλεσμα. Γκολ. Νίκη. Τι, δηλαδή; Να περιμένει να καθαρίσει την πρόκριση στη ρεβάνς. Στο φινάλε, η Αντβέρπ δεν έχει το βάρος μιας Άντερλεχτ και Μπρυζ, ούτε το μέγεθος μιας Γκένκ. Είναι νταμπλούχος στο Βέλγιο, αλλά όνομα δεύτερο. Πήρε πρωτάθλημα μετά από 66 χρόνια και όταν είχε υποβιβαστεί το 2004 στη Β΄εθνική, έκανε 13 χρόνια να επανέλθει.
Πως, αλήθεια, να αντέξει η ΑΕΚ τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ; Θα της πέσει πολύ βαρύς.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΑΕΚ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΟΕΟΣ!