ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΙΑ... ΕΛΛΑΔΑ!

 
Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη παίζουν για πάρτη τους. Για τη δική του Ιστορία. Για το ταμείο της ανώνυμης εταιρείας. Για τους πελάτες τους, δηλαδή τους οπαδούς της. Σιγά μην έπαιζαν για την... Ελλάδα. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλο ότι κάθε θετικό αποτέλεσμα στα ευρωπαϊκά κύπελλα τους ευνοεί. Επειδή ανεβάζουν τη «βαθμολογία» της Ελλάδας κι αυτό είναι τους συμφέρει άμεσα.
Μιλάμε για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κάθε ΠΑΕ του πρωταθλήματος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν μιλάμε για τους μικρούς του πρωταθλήματος. Και όσο πιο υψηλά είναι η γενική βαθμολογία της Ελλάδος, τόσο το καλύτερο για τις υποψήφιες να συμμετάσχουν στα τρία κύπελλα της Ευρώπης..
Δεν είναι σοβαρή, λοιπόν, κουβέντα η φιλολογία ότι οι εγχώριες ΠΑΕ εκπροσωπούν την… Ελλάδα. Καμία εκπροσώπηση δεν παίζει. Ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπούν, ούτε το πρωτάθλημα. Τη φανέλα τους εκπροσωπούν, το όνομα τους.
Μην τρελαθούμε.  ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και όποια άλλη ελληνική ομάδα παίζει στην Ευρώπη, βγαίνει στο γήπεδο με τη σκέψη την… ελληνική σημαία. Τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Κολοκοτρώνη. Της Θερμοπύλες και τα Δερβενάκια. 
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Η ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ, ΑΛΛΑ...