ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΟΓΩ... ΠΑΟΚ

 
Να κόψουν τις μαλακίες. Δύσκολο! Το πρωτάθλημα είναι αυτό που είναι, είτε το πάρει ή το χάσει ο ΠΑΟΚ, είτε το πάρει ή το χάσει α Ολυμπιακός. Οι μπαρούφες είναι στο στόμα της εξέδρας αλλά και στην πένα των δημοσιογράφων. Η αλήθεια είναι σκληρή.. Έχουμε και λέμε, λοιπόν...

.. Δεν είναι δυνατόν ένα πρωτάθλημα μέσα σ' ένα-δυο χρόνια να έγινε περισσότερο βρώμικο ή καθαρό. Αυτό θα το πει ο διπλωματούχος μαλάκας. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι. Αυτό που τρώμε στη μάπα εδώ και χρόνια. Εδώ και δεκαετίες.

Μιλάμε για την ηθική του πρωταθλήματος, όχι για τον πρωταθλητή, ούτε για την ομάδα που πλασαρίστηκε στην 2η και την 3η θέση της βαθμολογίας. Με μια άλλη κουβέντα, πιθανόν ο πρωταθλητής να το πήρε αρσενικά και πανάξια, ενώ εκείνες οι ομάδες που το έχασαν να έβαλαν στο σακούλι πόντους με πούστικο τρόπο. Η διαιτησία να έπαιξε στα ίσα τον πρωταθλητή και να ευνόησε βρώμικα τις ομάδες που τελικά το έχασαν.

Λοιπόν. Δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι το πρωτάθλημα είναι καθαρό, ακόμα κι αν ο πρωταθλητής το κατέκτησε στα ίσα. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ήταν και παραμένει αλεπουδιάρικο, διότι την ψάχνουν στο αλλοιώς. ΠΑΕ υψηλά στη βαθμολογία, στη μέση και στην ουρά της βαθμολογίας. Άρα, δεν ξεβρώμισε το έργο επειδή το πήρε μια συγκεκριμένη ομάδα και το έχασε μια άλλη.

Λένε και την άλλη μπούρδα. Και γαμώ τη μπούρδα. Ότι το πρωτάθλημα προόδευσε διότι τα κρίσιμα παιχνίδια των μεγάλων ομάδων τα σφύριξαν ξένοι διαιτητές. Φοβερό! Τη ντροπή του ελληνικού πρωταθλήματος, το πισωγύρισμα το βλέπουν ένα βήμα, ένα άλμα μπροστά. Ασφαλώς οι αλλοδαποί ρέφερυ τα πήγαν καλά. Γιατί, όμως; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως υστερούν τα ντόπια κοράκια. Ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι. Σε καμιά περίπτωση.

Τα χοντρά λάθη των Ελλήνων σφυρικτράκηδων οφείλονται και στην... ''πίεση'' που έχουν από τις ΠΑΕ με πολύ κόσμο οπαδών. Από τις ΠΑΕ που έχουν στον έλεγχο τους ΜΜΕ.

Το ποδόσφαιρο , δυστυχώς, ήταν και είναι αυτό που ήταν. Καλύτερο έγινε, χειρώτερο δεν έγινε. Ποιος το λέει; Και μόνο ότι το συζητάνε αν θα κάνουν τον τελικό του κυπέλλου με κλειστές πόρτες, με άδειες εξέδρες, είναι αρκετό για να διαπιστώσει κανείς πόσο... πίσω είμαστε ακόμα πήγαμε. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ