ΑΠΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΝΤΗΛΑΦΤΕΣ

 

Τι θα πει «Παναθηναϊκή Συμμαχία»; Πώς και γιατί ξεφύτρωσε αυτό το έργο στον μετά-πολυμετοχικό Παναθηναϊκό και σε ποιο βαθμό, και με ποιο τρόπο θα βοηθούσε την ανώνυμη εταιρεία «Παναθηναϊκός».

Ο μεγαλομέτοχος Τζιγγερ Βαρδινογιάννης κόβει ρόδα μυρωμένα αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλαφούζος, παρκάρει το πακέτο 54,6% των μετοχών του στο Κολωνάκι, σ’ ένα δικηγορικό γραφείο. Με 58% μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ γίνεται η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Με συνεπεία η ομάδα να το παίζει ΔΗΜΑΡ με τον δικό της Φώτη Κουβέλη, τον Ιωάννη Αλαφούζο. Όταν τα έβρισκε σκούρα ο Αλαφούζος τους έλεγε «Θα ρωτήσω το κόμμα, την Παναθηναϊκή Συμμαχία,,», στην οποία επίσης ήταν πρόεδρος, «...και θα σας πω».

Παναθηναϊκή Συμμαχία. Λιάνα Κανέλλη, Τάκης Οικονομόπουλος, Παύλος Τσίμας, Αριστείδης Καμάρας, Σία Κοσιώνη και άλλοι γνωστοί Παναθηναϊκοί. Όλοι αυτοί, βέβαια, δεν... γνώριζαν πως είχαν αναλάβει τα χρέη της ΠΑΕ; Είχαν, όμως, κληρονομήσει τις μετοχές, τα κερατιάτικα, για να κάνουμε ταμείο. Πάνω από 30 εκ. ευρώ.

Ένα ερασιτεχνικό και μη κερδοσκοπικό σωματείο αποτελούσε την κύρια βάση, κοντά στο 60% της Ανώνυμης Εταιρείας του Παναθηναϊκού. Και είχε το πρώτο λόγο στα πάντα. Διαρκείας, μεταγραφές κ.α.  Επειδή ο Κουβέλης του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο πρόεδρος στην ΠΑΕ, αλλά είναι και Σαμαράς στην κυβέρνηση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Έφαγε πόρτα η ομάδα από την Ευρώπη. Επειδή μεγαλομέτοχος ήταν η αέρα πατέρα Παναθηναϊκή Συμμαχία, όχι κάποιος συγκεκριμένος τραπεζίτηςεφοπλιστήςβιομήχανος, που λόγω προσωπικού ειδικού βάρους θα παραμύθιαζε τη ΟΥΕΦΑ, ότι είναι σε θέση άμεσα, ή και μελλοντικά να ανταποκριθεί στα χρέη της εταιρείας, να ισοσκελίσει κάπως τη ζημιά.

Μια ζωή οι παναθηναϊκοί φώναζαν το αντιβαρδινογιαννικό «Παύλο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ». Και μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη η ομάδα βρέθηκε στα χέρια καντηλανάφτη, κάπως έτσι έμοιαζε η οικονομική δύναμη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ