ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ;

 

Μόλις προ ημερών μου το είπε ατζέντης ποδοσφαιριστών αξιοσέβαστος, υπάρχουν και τέτοιοι. ''Δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες. Αυτό είναι το ανησυχητικό... Λες και έχουν στερέψει τα πηγάδια και ο κόσμος έμεινε χωρίς νερό...''.

Ήθελα να πω κάτι, αλλά ζύγισα τον συνομιλητή μου, παρά τη ολιγόλεπτη βαρειά σιωπή που έριξε στο τραπέζι, πως δεν είχε ολοκληρώσει. Πράγματι, πρόσθεσε και τούτο: ''Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι πως δεν ενδιαφέρεται κανείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Την έλλειψη Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην... Ελλάδα''.
Τι συμβαίνει; Οι διάφορες ΠΑΕ βολεύονται με αλλοδαπούς χαμηλού κόστους που τους πασάρουν οι ατζέντηδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παρακολουθείς ένα ματς πρωταθλήματος. Στην ενδεκάδα της τοπικής ΠΑΕ υπήρχε μόνο ένας, αριθμός 1, γηγενής, 22χρονος αμυντικός. Ας το δεχθούμε, επιτέλους. Ότι δεν ασχολούμεθα σοβαρά με το αντικείμενο. Και να μην μας στεναχωρεί γιατί η εθνική ομάδα είναι για τα μπάζα.
Τι πρέπει να γίνει; Ρωτάει ποιος; Ο κανένας. Το συζητάς το πράμα αν υπάρχει ενδιαφέρον και αγωνία από τους υπεύθυνους. Εδώ δεν ξέρουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι πως μέσα στα καθήκοντα τους είναι η εθνική ομάδα. Η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να δουλεύουν παραγωγικά οι μηχανές στην ανάδειξη, την εξέλιξη των ταλαντούχων. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ