ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΣΤΟ... ΣΩΡΟ

 
Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η βιτρίνα. Λες ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κι αν είσαι σωστός στη σακούλα βάζεις και ό,τι κυκλοφορεί κάτω από το χορτάρι του γηπέδου. Κάτω από το έδαφος. Έτσι είναι. Ποια Ευρώπη για τις ελληνικές ομάδες όταν παίζουν για να αποκλειστούν ή  να προκριθούν μέχρι έξω από τα γήπεδα της αληθινής Ευρώπης. Σύμφωνοι, Ευρώπη είναι και τα προκαταρκτικά, τα ματσάκια του σωρού πριν στείλουν μια ομάδα κάπου προς τη σέντρα του έργου. Δεν είναι Ευρώπη, για την οποία αξίζει να ασχοληθείς.
Στις 24 του μήνα ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να παίξει εκτός έδρας με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα από Βοσνία μεριά. Τι είναι αυτό; Τίποτα δεν είναι. Ευρώπη είναι τόσο όσο Ευρώπη το παίρνουν οι δυο αντίπαλοι.
Η βοσνιακή Μπάνια προκρίθηκε σε βάρος της αλβανικής Εγνατία. Που είναι η Ευρώπη, ποια Ευρώπη. Από το 1934 ιδρύθηκε η Εγνατία και μόλις τα τελέυταία χρόνια ανέβηκε στην άλφα κατηγορία. Δυο φορές έπαιξε στην... Ευρώπη και τις δυο αποκλείστηκε στα πέναλτυ. Μαι στιγμή, μιλάμε για την... ευρωπαϊκή αντίπαλο του πρωταθλητή ΠΑΟΚ; Όχι, μιλάμε για την ομαδούλα της Αλβανίας που αποκλείστηκε από την ομαδούλα της Βοσνίας. Το ίδιο είναι. 
Τι Εγνατία, τι Μπάνια Λούκα. Το ίδιο είναι. Και ο ΠΑΟΚ που κάθεται; Κάπου κοντά είναι. Μόνο αν αποκλείσει την Μπάνια Λούκα και κερδίσει δυο- τρεις άλλες τέτοιες ευρωπαϊκές ομαδίτσες θα δείξει πως το εκτόπισμα του είναι μέγεθος βαρύτερο.
 
Συμπέρασμα. Στόχος είναι η ελληνική ομάδα να ξεκολλήσει από το σωρό. Από εκείνες τις... ευρωπαϊκές ομαδούλες που ό,τι κάνουν στο γήπεδο μόνο για λόγους γραφειοκρατικούς περνάνε στα κατάστιχα. Είμαστε στο 2024 και μετά από 70 χρόνια οι ελληνικές ομάδες πήραν με τον Ολυμπιακό ένα τρίτης κλάσεως κύπελλο Ευρώπης. Επί της ουσίας οι ελληνικές ομάδες, λέμε γι' αυτές της βιτρίνας του πρωταθλήματος, παραμένουν σταθερά στάσιμες. Μεταξύ του σωρού και του... σωρού.   
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ...