ΤΟ ''ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ'' ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 
Όταν άναψε τη φλόγα αυτός ο αδύνατος και κομμάτι γερασμένος πρώην μαραθωνοδρόμος, μη μου πεις, αναρωτήθηκες ποιος είναι αυτός. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε γνωστούς αθλητές να κάνουν τη δουλειά αυτή. Το 1996 στην Ατλάντα ήταν ο συγχωρεμένος ο Μωχάμεντ Άλι.
Το 2000 η Αβορίγινας 400άρα Κάθυ Φρήμαν, σύμβολο του αθλητισμού της Αυστραλίας.
Το 2004 ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Νικόλας Κακλαμανάκης, αφού ο Κώστας ο Κεντέρης τσακίστηκε με τη μηχανή του, όπως άπαντες θυμόμαστε.
Το 2008 ο μυθικός γυμναστής Λι Νιγκ κάνοντας 400άρι στην οροφή της «φωλιάς του πουλιού» μέχρι να φτάσει στο βωμό.
Στο Λονδίνο το 2012 ο Τζαίημς Μποντ Ντάνιελ Κρεγκ, ο Νταίηβιντ Μπέκαμ, η Τζαίην Μπέιλυ, ο σερ Στηβ Ρεντγκραίηβ, ο Ντάλευ Τόμπσον ενεπλάκησαν όλοι σε ένα πέρασμα της φλόγας σε παιδιά και άναψαν όλα μαζί το βωμό.
Vanderlei Cordeiro de Lima,  γεννηθείς στις 4 Ιουλίου το1969, στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο (φώτο). Ποιος είναι αυτός; Έναν Ντερλέι θυμάμαι ήταν ψευτοεννιάρι στην Πόρτο την εποχή με προπονητή τον Μουρίνιο, το 2004 κι είχε πάρει το Champions League. 
Όχι, κύριε, ο Λίμα είναι ο μαραθωνοδρόμος και στην Αθήνα προηγείτο και πέταγε για το χρυσό μετάλλιο, όταν ένας τρελό - Ιρλανδός έφυγε από τον κλοιό και του όρμηξε. Κανείς άνθρωπος της ασφαλείας δεν είχε τα αντανακλαστικά να προλάβει να μαζέψει τον Ιρλανδό. Ο Βραζιλιάνος έχασε πολύτιμα δευτερόλεπτα και το ρυθμό του και, τελικά, βλέπει δυο δρομείς να τον προσπερνούν.

Ο άνθρωπος αυτός μπήκε χαμογελαστός στο Παναθηναϊκό Στάδιο, έστειλε την αγάπη του στον κόσμο και στη συνέχεια δεν έκανε καμία φασαρία για το περιστατικό που τον ζημίωσε. Η ΔΟΕ τον τίμησε για τη συμπεριφορά του. Στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, ημών δηλαδή, υπήρχε ερώτηση για αυτό που έγινε στον μαραθώνιο. Η απάντηση του υπεύθυνου... «...Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Με πιάνεις. «Μεμονωμένο περιστατικό» το γεγονός ότι κάποιος απέτρεψε αθλητή να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο σπουδαιότερο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό είναι ο μαραθώνιος. Το σπουδαιότερο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ειδικά στην Αθήνα, στην κλασική διαδρομή είναι και το σπουδαιότερο και το πιο ιστορικό.

Αναφορές λένε ότι ο Λούης έκλεψε για να κερδίσει.την κλασική διαδρομή το 1896. Ντοκουμέντα δείχνουν ότι τον Λίμα τον λήστεψαν κι αυτός απάντησε με χαμόγελο. Να γιατί το 2016 οι Βραζιλιάνοι έβαλαν αυτόν τον μέγιστο αθλητή να ανάψει τη φλόγα. Μπράβο τους. Το... ''μεμονωμένο περιστατικό'' του 2004
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ... ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ