ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Πάντα είχα απορίες : Όταν φτιασιδώνουμε ένα παλιό κτίριο, έχουμε ανακαίνιση ή αναπαλαίωση; Το ρωτάω αυτό, επειδή χρησιμοποιούνται και οι δυό λέξεις. Φυσικά τα ίδια χρήματα πληρώνονται, αλλά αφού το κόστος είναι αδιάφορο για τον τεράστιο ηλίθιο νεοέλληνα, είπα να το ρίξω στην ετυμολογία. Πάντα για την πλάκα μου, αφού τα πάντα είναι γνωστά : Ακόμα και τώρα που είναι κατακλεμμένος ο Έλληνας από τα μνημόνια, αυτός γουστάρει να διοικείται από κλέφτες. Τους ίδιους που τον αρμέξανε.

Κι αφού λοιπόν, η κυβέρνηση πέτυχε τρομακτική πρόοδο και πλέον της λείπει μόνο το τελικό σημείο της ανάπτυξης, γιατί χρειάστηκε ο ανασχηματισμός; Κι άντε και χρειάστηκε σε κάποιους που δεν τα πήγαν τόσο καλά. Οι πετυχημένοι γιατί άλλαξαν πόστα; Μιλάω πολύ συγκεκριμένα. Για τον Δένδια, τον Γεωργιάδη – που μάλιστα πήρε απλά τις πάνες της γυναίκας του -, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Μιχελάκη, τον Στουρνάρα και μερικούς άλλους.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΟΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ; Ή είσαι φύσει και θέσει περίεργος σαν πρωθυπουργός ή μας δουλεύεις. Και το δούλεμα μας έχει να κάνει με μασημένα στοιχεία και εκατομμύρια που ταξίδεψαν στα ΜΜΕ για να πείσουν τον απλό κοσμάκη.

Φυσικά εγώ δεν τρώω μπούρδες, ούτε κουνιέμαι στον απόλυτο χαβαλέ του Λοβέρδου – ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΗΞΗ – ή του Κικίλια, του φαιδρού.

Συνυπολογίζω και τις μαλακίες του ΚΚΕ, οτι  «ο ανασχηματισμός είναι γιά τα μάτια του κόσμου κι η πολιτική δεν θα αλλάξει». Πράγματι, ένα βουλκανιζατέρ μόνο λάστιχα μπορεί να αλλάζει. Όμως ο διευθυντής του, μπορεί και να αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών ή την στενή λειτουργία του. Αν είναι αλλιώς, τότε μια χαρά θα ήταν κι ο Κολοκοτρώνης πρωθυπουργός κι όχι μιά πολιτική ορντινάτσα.

Και ποδοσφαιρικά λέμε, οτι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ; Που φυσικά δεν έχω δει εγώ κάποια πετυχεσιά, αλλά με βάση τα λεγόμενα σας, που έσκιζε μέχρι χθες ο Θεοχάρης ή ο τάδε λαμόγιος που κρατούσε την θέση κάτω από τον Ράϊχενμπαχ ή την ΕΚΤ ή την άποψη να κλείσει πιο γρήγορα η βουλή για να παραγραφεί η λίστα Λανγκάρντ. ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ.

Μιλάμε για την απόλυτη αλητεία κατά πρόσωπον. Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα στις υπουργικές θέσεις, που ευτυχώς πήρε μιά ο Ντινόπουλος κι όχι ο Ζαγοράκης. ΜΙΛΑΜΕ ΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΟΥ.

Αλλά μιλάμε τελικά για βλάκα; ΔΕΝ μιλάμε για ηθελημένη βλακεία, αλλά για επιβεβλημένη. Από την Αμερική που πλέον θέλει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, τα οποία τα καταστρατήγησε ο τοπάρχης Γερμανία. Και ‘χούμε στιγμές του 1944, οπότε του χρόνου, έρχεται πάναπλα η αποχώρηση των κατσαπλιάδων από εδώ πέρα, που απλά ήρθαν γιά να πάρουν κανά σπίτι μέσω του Θεοχάρη. Παραπάνω πότε ιστορικά είδαν κάτι οι Γερμανοί; Πότε ήταν ηγέτες και μάλιστα σε χώρο επιρροής της Αμερικής; Για να κάνουν κάνα Νταχάου καλοί ήταν σαν χώρο υποδοχής των  αυθεντικών αφεντικών, ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ 400 ΔΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΝΤΡΑΓΚΙ; Ανταλλαγή δηλαδή για το τύπωμα ζεστού χρήματος;

Τι λέει ο ανασχηματισμός; Απόλυση των υπάλληλων των Γερμανών κι ουσιαστική παράδοση της εξουσίας στον αμερικανοκίνητο Σύριζα του χρόνου και με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου του πολιτεύματος μας. Φυσικά χαλάρωση των μέτρων όλων, που φαίνεται πλέον με την απομάκρυνση των σοβαρών από τα καίρια πόστα και με την είσοδο χαβαλέδων εκεί που θα απαιτείτο περισσότερη προσοχή. Δημόσια τάξη και παιδεία  δεν είναι  για πλάκα. ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

Γράφουμε νωρίτερα βέβαια, αλλά δεν χάνονται τα γραπτά. Εδώ θα είμαστε πάντα και θα κρινόμαστε στο λάθος όταν αυτό θα βγει. Κρατείστε το κείμενο. Θα σας χρειαστεί, πολιτικοποιημένοι μου ψηφοφόροι. Την καλημέρα μου.

Το κείμενο αυτό το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ για το μπλογκ του «Το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου».

Διαβάστε ακόμα:

Δεν θέλουμε ποδόσφαιρο αλά Σόιμπλε