ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΙΚΑ

 

Χέρι στα σεντούκια με τα χρήματα που είχαν κρύψει από την αρχή της οικονομικής κρίσης βάζουν σιγά-σιγά οι Έλληνες, όμως όχι για να τα επανακαταθέσουν στις τράπεζες, απ’ όπου τα είχαν σηκώσει, αλλά για να απολαύσουν ό,τι στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτοκίνητα, ταξίδια και άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Φέτος πουλήθηκαν περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα. Η αύξηση αυτή συνοδεύτηκε και από την άνοδο στην κατανάλωση καυσίμων.

Δεν αμφέβαλε κανένας ότι η …ανάκαμψη της οικονομίας θα άρχιζε από τους τέσσερις τροχούς. Παράλληλα, η πολύπαθη αγορά ακινήτων άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, τουλάχιστον στα νησιά, όπως και στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές.

Ικανοποιητική, έστω και σε φτωχό και μονοψήφιο ποσοστό είναι για πρώτη φορά ήταν και η αύξηση στο δείκτη κύκλου εργασιών. Πρωταγωνιστές στην οικονομική αυτή… άνοιξη οι καφετέριες και τα σουβλατζήδικα.

Τα σεντούκια, ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν γεμάτα .Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν κάνει φτερά. Και κανένας δεν ξέρει σε ποιες… κρύπτες θα ξεχειμωνιάσουν τα πακέτα.

Το μεγαλύτερο μέρος στο κομπόδεμα των Ελλήνων βρίσκεται εντός έδρας, αν κρίνει κανείς τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Την περίοδο της κρίσης, λοιπόν, 54.000 Έλληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και το κράτος θα εισπράξει μόνο 2,5 δις ευρώ αν φορολογήσει με 45% τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 από αυτούς.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν ξεφεύγουμε από την τρόικα