ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Αυτό που κάνουν όσοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό είναι πολύ χειρότερο από αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς με την πρώτη ανάγνωση. Δεν είναι μόνο η ζημιά στην οικονομία, αλλά και το σύνδρομο της φυγής που καλλιεργούν. Αυτοί δεν είναι Έλληνες υπήκοοι, αλλά πολίτες του κόσμου. Κάθε γης και πατρίς. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη στάση τους σε περίπτωση πολέμου.

Όλες οι εποχές, όμως, είχαν ριψάσπιδες. Στα χρόνια της ελληνοτουρκικής έντασης για την Κύπρο και το Αιγαίο, οι πολίτες του κόσμου ήταν μονίμως στο εξωτερικό για ...μπίζνες. Λίγο πριν αναλάβει την εξουσία το ΠΑΣΟΚ, είχαν βγάλει όλα τα υπάρχοντα τους στην Εσπερία, ενώ στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μόνο που δεν έχουν πολιτογραφηθεί Ελβετοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί.

Και όσον αφορά τους απλούς πολίτες, αυτοί πράττουν το νόμιμο, αφού όντως δεν απαγορεύεται να έχουν τα λεφτά τους στην Ελβετία. Αρκεί να έχουν φορολογηθεί. Όσον, όμως αφορά τους πολιτικούς, οι πράξεις τους δεν αρκεί να είναι νόμιμες. Πρέπει να είναι και ηθικές. Και το να βγάζει ένας πολιτικός τα λεφτά του στο εξωτερικό, την ώρα που η οικονομία της χώρας του καταρρέει είναι ό,τι πιο ανέντιμο και αντιπατριωτικό.

Δημοσιεύματα για καταθέσεις πολιτικών ύψους 10 δις, σε τράπεζες του εξωτερικού δεν είδα να κανέναν να συγκινούν. Όλοι πλέον οι πολιτικοί είναι ύποπτοι. Και ένας δρόμος πλέον υπάρχει για να πειστούν οι πολίτες για την πρόθεση τους να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι. Οι αρχηγοί να υποχρεώσουν επί ποινή διαγραφής από το κόμμα, τους βουλευτές και τους πολιτευτές τους να φέρουν τους λογαριασμούς τους στις ελληνικές τράπεζες. Θα το τολμήσουν;

Διαβάστε ακόμα:

Πολιτικοί με καταθέσεις δις στο εξωτερικό