ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Προσέξτε γιατί έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν για την, δεύτερη κατά σειρά, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δεσμεύονται αναγκαστικά όλα τα διαθέσιμα 1300 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για την πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα.

Ο πρόεδρος ενός ασφαλιστικού Ταμείου ρώτησε τον Γιάννη Στουρνάρα πότε θα επιστραφούν τα χρήματα αυτά στους φορείς, πολλοί από τους οποίους πένονται και θα αναγκαστούν να αναστείλουν υποχρεώσεις τους.

Η απάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, γραπτή παρακαλώ, προκάλεσε ένα στον σoκ στον πρόεδρο του ασφαλιστικού Ταμείου. Το πότε θα επιστραφούν τα χρήματα εξαρτάται από την κυβέρνηση και τα οικονομικά της. Που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να την υποχρεώσει να τα επιστρέψει.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία φέρνει τα πάνω κάτω στη λειτουργία κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, ανατρέπει τον προγραμματισμό τους πλήττει την ανεξαρτησία τους και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. Εξ ου και οι σφοδρές αντιδράσεις Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Πρυτάνεων, Διοικητών κλπ κλπ.

Σε πολιτικό επίπεδο, όλοι θυμούνται τη φράση του Α. Τσίπρα, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά περνούσε τα μέτρα με ΠΝΠ. «Παλιότερα είχαμε τα Βασιλικά Διατάγματα, σήμερα έχουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

Είναι ,όμως χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τρεις μήνες, πέρασε δύο Π .Ν .Π, δηλαδή μία ανά 45 μέρες. Όλα δείχνουν ότι θα ξεπεράσει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ,στα δυόμιση χρόνια της οποίας είχαν περάσει πέντε.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η κυβέρνηση δεν είναι όλων των Ελλήνων