ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 

Το πώς η μιζέρια γίνεται ευκαιρία για την προσέλκυση επενδύσεων διδάσκουν Αλβανοί, διαφημίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στη γειτονική χώρα είναι οι φθηνότεροι της Ευρώπης, καθώς παίρνουν μόλις 2,2 ευρώ για κάθε ώρα εργασίας. Δηλαδή 17,6 ευρώ το 8ωρο, 88 την εβδομάδα και 352 ευρώ το μήνα.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής του νεοσύστατου Ινστιτούτου Στατιστικής, με τη διευκρίνηση ότι οι αμοιβές αυτές αφορούν ανειδίκευτους εργαζόμενους με χαμηλά προσόντα. Που σημαίνει ότι οι ειδικευμένοι υπάλληλοι παίρνουν περισσότερα. Ως φαίνεται, ο Αλβανός μανδαρίνος δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Προφανώς οι συμπατριώτες του που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας δεν τον έχουν πληροφορήσει ότι πάει καιρός που οι κάτω των 25 ετών εργαζόμενοι με ένα ή και δύο πτυχία παίρνουν 586 ευρώ μικτά που σημαίνει 360 καθαρά, όσα δηλαδή και οι τελευταίας τάξης εργαζόμενοι στην Αλβανία.

Όσον αφορά δε το ωρομίσθιο, μπορεί να είναι και μικρότερο από τα 2,2 ευρώ. Κανείς, όμως εδώ στην Ελλάδα δεν τόλμησε να το διαφημίσει. Ίσως γιατί τα μεροκάματα των Αλβανών, που βρίσκονται σταθερά πάνω από τα 50 ευρώ αλλοιώνουν την εντύπωση ότι είμαστε μία χώρα με χαμηλό εργατικό κόστος.

Διαβάστε ακόμα:

Επέλαση συναταξιούχων στα δημόσια ταμεία