ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΕΤΕ»

 

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Να κατηγορούνται οι δανειστές γιατί, λέει, επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Μα, είναι δυνατόν στα σοβαρά να λέγονται τέτοιες χοντρομαλακίες. Κι όμως είναι. Ίσως επειδή αυτοί που τα λένε δεν είναι ασόβαροι αλλά απευθύνονται σε μαλάκες.

Αυτονόητη είναι η «επέμβαση» στα εσωτερικά της Ελλάδος από τους εταίρους της όταν έχουν δανείσει εκατομμύρια και δεν εισπράττουν κανονικά τις δόσεις αποπληρωμής. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράλογο οι δανειστές μέχρι να μπουκάρουν, να επέμβουν ακόμα και στρατιωτικά, να κηρύξουν πόλεμο σε μια χώρα που τους χρωστάει λεφτά και δεν τους τα γυρίζει πίσω.

Δεν κατάλαβα. Έρχεται ο γείτονας και μου λέει Δώσε μου λεφτά, δεν μπορώ να ζήσω, βοήθησέ με, και σου υπόσχομαι να σε ξεχρεώσω σε πέντε, σε δέκα χρόνια. Κι εγώ του κάνω τη χάρη και του δίνω τα ωραία μου λεφτά. Ε, αν δεν θέλει να με ξεχρεώσει, μέχρι που θα απαιτήσω η γυναίκα του και η κόρη να γίνουν πουτάνεςε. Λέμε.

Τι λέμε; Ότι η Ελλάδα με τη στάση της, με την αδυναμία της, με την αναξιοπιστία της, είναι εκείνη που βάζει τους δανειστές της στο παιχνίδι της «επέμβασης» στα εσωτερικά της.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν τα ευρώ μοιράζονταν με νταλίκες