ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Υποσχέθηκαν άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τι έκαναν; Τον μονιμοποίησαν και για να μην αισθάνεται μόνος και απόμακρος, τον πλαισίωσαν με πολλούς άλλους ΕΝΦΙΑ κάθε γούστου και κάθε πορτοφολιού.

Οι ειδήσεις έχουν ενταχθεί πλέον στα ψυχαγωγικά προγράμματα των καναλιών, που ως γνωστόν περιλαμβάνουν και δραματικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η πλάκα ή το δράμα, αν προτιμάτε, ξεκίνησε με το ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση. Το φόρο των εύπορων, κατά την λογική ΣΥΡΙΖΑ, που θα έφερνε στα κρατικά ταμεία 300 εκατομμύρια.

Ξεσηκωμός και όπισθεν ολοταχώς μόλις ο Φίλης αποκάλυψε ότι το μέτρο έπιανε και τον πρωθυπουργό που δηλώνει εισόδημα 80.000 ευρώ εκτός από τα έσοδα της γυναίκας του. Για να μην επιβαρυνθεί ο Τσίπρας με 700 ευρώ το χρόνο – για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα Φίλη- θα χαρατσωθούν όλοι οι γιωταχήδες. Ακόμη κι αυτοί που βγάζουν 5.000 ευρώ το χρόνο, οι ψηφοφόροι του, τουτέστιν.

Θα φορολογηθούν, για πολλοστή φορά επίσης οι καπνιστές που μαζί με τους πότες είναι τα μόνιμα θύματα των φορολογικών αδιεξόδων, με άλλοθι τις συνέπειες στην υγεία, που, κατά τα άλλα, οι κυβερνώντες γράφουν στα παλιά τους παπούτσια, όταν κόβουν την πενιχρή σύνταξη του ηλικιωμένου, το φάρμακο του ανασφάλιστου και το ψωμί του άνεργου.

Δεν θα μείνει τίποτε αχαράτσωτο. Ακόμη και οι τελευταίες φοροαπαλλαγές, που ισχύουν θα καταργηθούν. Οι αγρότες θα πληρώσουν τον δικό τους ΕΝΦΙΑ, και έχει ο θεός ή μάλλον η φαντασία του φορομπήχτη. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι φορολογική επιβάρυνση, είναι δήμευση της περιουσίας μας.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν οι υπουργοί ονειρεύονται επενδύσεις