ΕΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πόσο καιρό, άραγε, θέλει ο Έλληνας για να καταλάβει ότι τον δουλεύουν; Εξαρτάται από το δούλεμα. Αν είναι χοντρό, μπορεί να χρειαστεί μία τετραετία. Αν είναι, όμως, αυτό που λέμε ψιλό γαζί, μπορεί και να μην το καταλάβει ποτέ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα. Μας δουλεύει ψιλό γαζί από το Σεπτέμβριο του 2012 ότι είχε εξασφαλίσει για λογαριασμό του έθνους 600 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα οποία θα εξοφλούσε, λέει, το δημόσιο χρέος. Επί τρία χρόνια αναλύει από τηλεοράσεως στους Έλληνες τα σχέδια του αποσπώντας τον γενικό θαυμασμό.

Απ' όλα έχει ο μπαξές του Αρτέμη. Από «θησαυροφυλάκιο του Καναδά» και «καταπίστευμα» που είναι «έτοιμος να ρευστοποιήσει», μέχρι «μετοχές που είχε στο σεντούκι η γιαγιά του», «αμερικανικά ομόλογα», «συναλλαγματικές» και βέβαια, «50 δισ. που έχει για την Κύπρο»! Κανείς τόσο καιρό δεν επιχείρησε να τον βάλει στη θέση του.

Ούτε η Δικαιοσύνη ούτε ο Τύπος ούτε η κυβέρνηση. Πρόσφατα ο Αρτέμης πήγε στη Ρόδο και σε ομιλίες του έταζε 20.000 σε όποιον τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Εκεί συνελήφθη από την αστυνομία και πέρασε μία νύχτα στο κρατητήριο. Κάποιος αθεόφοβος δημοσιογράφος είχε μηνύσει τον σωτήρα του έθνους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το καλύτερο για τον Αρτέμη το άφησα για το τέλος. Ποιος είπε ότι το πολιτικό σύστημα δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση του; Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Νικολόπουλος έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την προσφορά Σώρρα.

Η απάντηση αναμένεται...

Διαβάστε ακόμα:

Ολα τα χαράτσια γίνονται φόροι και οι φόροι χαράτσια