ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μέχρι εδώ ήταν η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων. Κλάταρε. Στο εξής ό,τι αύξηση αποφασίζει η κυβέρνηση θα έχει μόνο ...ιστορική αξία και ουδόλως θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία έχουν ήδη ξεπεράσει τα 85 δισεκατομμύρια, από τα οποία 1,5 δις μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο. Το αυτό θα συμβεί και με όλες τις άλλες κατηγορίες οφειλών προς το κράτος. Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω γιατί δεν έχω. Κι αν έχω προτιμώ να βοηθήσω την οικογένεια του άνεργου γιου μου ή να πάρω ένα δωράκι στα εγγόνια μου.

Το πορτοφόλι των Ελλήνων αναμένεται να δεχθεί νέα επίθεση με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και ενδεχομένως και σε μισθούς, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και βέβαια τις αυξήσεις των τιμών στα είδη διατροφής, που ύστερα από αγρανάπαυση μερικών ετών λόγω λιτότητας, επανήλθαν δριμύτερες.

Το πρόβλημα έγινε πιο ζοφερό από τη μείωση ή την εξαφάνιση των αποταμιεύσεων, οι οποίες αναπλήρωναν μέχρι τώρα τις απώλειες από τις παντοειδείς περικοπές των εσόδων. Όλες οι γραμμές άμυνας έχουν πέσει. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δώρον - άδωρον για τα κρατικά έσοδα η όποια αύξηση της φορολογίας ή η μείωση των συντάξεων. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη αυτό οι πτυχιούχοι του Χάρβαρντ και του Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς;

Διαβάστε ακόμα:

Εκατό χιλιάδες ευρώ το μήνα για τα λείψανα της Ολυμπιακής