ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμανατίδης

Πάνω οι φόροι, κάτω τα έσοδα, λένε τα επίσημα στοιχεία κι όμως τροϊκανοί και κυβέρνηση ετοιμάζουν καινούργια κοστούμια, παρότι είναι βέβαιο ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν τα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο, τις τράπεζες τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη που σημαίνει ότι εκτός από το πορτοφόλι κινδυνεύουμε να χάσουμε και όλη την υπόλοιπη περιουσία μας από κατασχέσεις.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έχουν φτάσει τα 85 δισεκατομμύρια από 30 που ήταν το 2009. Ένας στους τρεις Έλληνες φορολογούμενους είναι στο κόκκινο. Ωστόσο , από το σύνολο του χρέους είναι ζήτημα αν θα εισπραχθούν 10 δισεκατομμύρια. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ληξιπρόθεσμο χρέος των Ελλήνων προς τις Τράπεζες. Τα κόκκινα δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 107 δισεκατομμύρια . Μεγάλα, 14,8 δισεκατομμύρια ευρώ, και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που το 2015 αυξήθηκαν κατά 2,5 δις.

Οι οφειλέτες ανέρχονται σε 627.000.Παρά τις ρυθμίσεις, η αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι αξεπέραστη. Αν στα χρέη αυτά προσθέσουμε και τις οφειλές προς τα τελωνεία 3,7 δις. και τη ΔΕΗ 2,5 δις, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό. Τα χαράτσια συνεχίζονται, παρότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική μας δυνατότητα.

Μας πήραν τους μισθούς, μας πήραν τις συντάξεις και τώρα έβαλαν στο μάτι τα σπίτια μας.

Διαβάστε ακόμα:

Κανείς δεν θέλει να πιάσει τους φοροφυγάδες