ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ

 

Όλα πουλιούνται. Η κουβέντα από την εποχή του Σάυλωκ, του εβραιοβενετσιάνου τοκογλύφου. Όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται. Και σήμερα σε εποχή οικονομικής κρίσης αν έχεις χαρτί σε τιμή ευκαιρίας κάνεις δικό σου το ασημικό. Το πράμα αξίας που στην αγορά δεν έχει πια την αξία του.

Ο φαλάκρας ξεκίνησε να πουλάει βιβλία μέσω του διαδιχτύου και χώρος εργασίας του ήταν ένας υπολογιστής στο γκαράζ του σπιτιού του. Σήμερα, αν τηλεφωνήσει στην Μελάνια, που είναι πιο δύσκολη να την βρεις απ’ ό,τι τον άνδρα της, τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι απίθανο να μην του βγει στη γραμμή. Διότι ο Τζεφ Μπέζος, εκτός όλων των άλλων, είναι πλέον και ιδιοκτήτης της Washighton Post.

Μιλάμε για την παραδοσιακή αμερικάνικη εφημερίδα, έναν κολοσσό του κατεστημένου, με 47 βραβεία Πούλιτζερ και γνωστή για τις αποκαλύψεις της στο περιβόητο σκάνδαλο Γουώτεργκαίητ, επί Νίξον, την οποία αγόρασε ο Τζέφρυ μόνον με 250 εκ. δολάρια.

Τζεφ Μπέζος. Κανένα πλουσιόπαιδο και από κανένα τζάκι ο τύπος. Και εξελίχθηκε σ’ έναν άλλον Στηβ Τζομπς. Ο μακαρίτης της Apple ο ένας, ο άλλος ο Τζεφ της Άμαζον, αυτό τέρας του ίντερνετ στο λιανικό εμπόριο. Και τι δεν πουλάει μέσω του διαδιχτύου. Τζίρους απίθανους.

Άνθρωποι σαν τον Στηβ Τζομπς και τον «Γιούλ Μπρύνερ» Τζεφ Μπέζος, που γεννήθηκε σα σήμερα 12 Ιανουαρίου, το 1964, δεν έχουν στο κεφάλι τα ίδια «καλώδια», όπως οι συνηθισμένοι άνθρωποι.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ... ΔΑΝΕΙΑ