ΚΑΘΕ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ 33 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ!!!

 

Η συμμορία των πειρατών προτιμάει τα μεγάλα παπόρια που είναι δυσκίνητα, μάλιστα τα φορτωμένα, διότι έτσι αρκετά βυθισμένα στο νερό, διευκολύνουν τη μπούκα. Να κάνουν το ρεσάλτο οι ένοπλοι λήσταρχοι της θάλασσας και να πάρουν τον έλεγχο του πλοίου. Ποια είναι η άμυνα; Αν πάρουν χαμπάρι τους πειρατές να τους γκρεμίζουν με τις πυροσβεστικές αντλίες
(φώτο), αν μ' αυτές είναι ''οπλισμένο'' το καράβι στα πλευρά του.

Τάνκερ του Έλληνα εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου είναι αυτό που έβαλαν στο χέρι πειρατές στο Καμερούν. Δεν διέθετε φρουρά και το κατέλαβαν παραμονή πρωτοχρονιάς οι πειρατές οι οποίοι άρπαξαν μαζί τους οκτώ από τους 28 του πληρώματος. Πέντε Έλληνες, δυο Φιλιπινέζους, έναν Ουκρανό. Τους καβατζάρισαν στη ζούγκλα και η επόμενη φάση να διαπραγματευτούν λύτρα, μέσω δικηγορικού γραφείου. Συνήθως έτσι συμβαίνει.

Τα παπόρια έχουν όργανα σύγχρονης τεχνολογίας, το ίδιο σήμερα και οι πειρατές. Με τα ραντάρ π.χ. το πλοίο προλαμβάνει τον τυφώνα, μη μπει στο... ''χορό'' των ανέμων, αλλά δύσκολα να αντιμετωπίσει τους πειρατές που ενεργούν την άγρια νύχτα αιφνιδιαστικά και τολμηρά ''ξετρυπώνοντας'' από μικρή απόσταση, από μικρούς απόκρυφους κολπίσκους.

Περίπου 200 πειρατείες γίνονται το χρόνο που κατά μέσο όρο η κάθε μια αποφέρει 33 εκ. δολάρια έσοδα στους λήσταρχους της θάλασσας. Η μπάζα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΟΥΧΟ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...