ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΕ... ΣΗΡΙΑΛ
Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα γιατί δικαστικές υποθέσεις- που έχουν σχέση με τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ και κατηγορούμενους επώνυμους- σέρνονται χρόνια στη δικαιοσύνη; Γιατί, επιτέλους, δεν εκδικάζονται αυτές οι υποθέσεις οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο και τους πολίτες; Αντιληπτό ότι όχι μόνον οι καταθέτες των τραπεζών, αλλά όλοι οι Έλληνες την πληρώνουν όταν δίνονται δάνεια στεγαστικά, κυρίως επιχειρηματικά χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις.
Στην επικαιρότητα πάλι, μετά από έξι χρόνια(!!!) η ακόμα σε εκκρεμότητα ιστορία των δανεικών κι αγύριστων δανείων σε επιχειρηματίες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην κρατική αυτή επιχείρηση. Δεν αποκλείεται να περιμένουμε άλλα έξι, ίσως και 16 χρόνια, αφού θα ξεχαστεί, θα παραγραφεί κάθε αδίκημα.
Ο ίδιος ο Φιλιππίδης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναζητείτο στην Τουρκία, η αστυνομία είχε κάνει μπούκα στην οικία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος βρέθηκε κρεβατωμένος σε νοσοκομείο, με την επιτήρηση της προσωπικής του φρουράς, φυγαδευμένο στην Αγγλία συνελήφθη ζευγάρι επιχειρηματιών κ.α. σχετικά, τα οποία σήμερα απλά αποτελούν τροφή για σενάριο απογευματινού σήριαλ.
Φοβερό. Ουδείς διώχθηκε για τα 350 plus εκατομμύρια τραπεζικά δάνεια στα κόμματα. Ουδείς από τους τραπεζικούς που τα χορήγησαν, ουδείς από τα κόμματα που τα καρπώθηκαν. Σε εποχή, μάλιστα, που οι τράπεζες ήταν σχεδόν χρεοκοπημένες, με λίγα διαθέσιμα. Όσο για τα στεγαστικά δάνεια δεν ανησυχούν οι τράπεζες έχοντας έτσι ή αλλοιώς στο τσεπάκι την κάθε κυβέρνηση. Με την απάτη της επιμήκυνσης στη διάρκεια του δανείου, μικρό το κακό. Το πρόβλημα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Και όταν λέμε για πρόβλημα, εννοούμε πρόβλημα των φορολογουμένων, όχι των... τραπεζών.
Γίνανε πολλά τα τελευταία έξι χρόνια. Ο 57χρονος Άγγελος Φιλιππίδης χώρισε από την σύζυγο του, έστησε κτηνοτροφική μονάδα στην Αργολίδα, η ζωή τα έφερε έτσι κι αλλοιώς στους άλλους κατηγορούμενους. Αυτό που δεν έγινε ακόμα είναι η ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.
Διαβάστε ακόμα: