ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

Στην ομάδα του χωριού προπονητής είναι παλιός παίκτης γάμα εθνικής και ιδιοκτήτης βενζινάδικου. Κρίσιμο το ματς της Κυριακής στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά ο προπονητής ρισκάρει να χρησιμοποιήσει από την αρχή 17χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό. Κέρδισε η ομάδα του μπενζινά με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον πιτσιρικά, ο οποίος καθιερώθηκε στην ενδέκαδα και μετά από λίγες εβδομάδες έγινε στόχος των μεγάλων ομάδων της χώρας. Πόσο να πουληθεί ο παικταράς; Εξαρτάται.

Αν τον θέλει η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ η χρηματιστηριακή του τιμή θα είναι ''ελληνική''. Αν δεν τον είχαν ανακαλύψει οι μεγάλες ομάδες ή αν δεν τον θεωρούσαν ακόμα έτοιμο για το επίπεδο τους, τα χρήματα που θα απαιτούσε ο πρόεδρος της ομάδας του χωριού θα ήταν όσα μπορούσε πάνω-κάτω να δώσει ομάδα Β΄ ή Γ' εθνικής.

Αν πάλι τον 17χρονο είχε επισημάνει αγγλική ή ιταλική ομάδα, τα λεφτά στο ταμείο της ομάδας του χωριού θα ήταν περισσότερα απ' όσα πρόσφεραν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ. Γιατί; Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ''αξία'' για κάθε ποδοσφαιριστή. Η απόκτηση του δεν έχει καμιά σχέση με την (αδιάφορη όποια κι αν είναι) αξία του.

Κριτήριο στο ποσό της μεταγραφής είναι η αγορά. Επειδή η Ρεάλ π.χ. είναι επιχείρηση σε διαφορετική αγορά από τον Άγιαξ και η Παρί συμμετέχει σε πρωτάθλημα οικονομικών δεδομένων διαφορετικό απ' εκείνο της Άντερλεχτ.

Ο Κίλιαν Μπαμπέ είναι σήμερα ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής, αποτιμάται με 260 εκ. και στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κοστολογείται με 100 εκ. Είναι ντροπή και μόνο να συγκρίνουμε τους δυο παίκτες. Γιατί, όχι; Καμιά ντροπή και καμιά προσβολή στον Μέσι, τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή την εποχής μας, όταν η κουβέντα δεν αφορά το ποδόσφαιρο, αλλά το ποδόσφαιρο και τα μπερντέ.

Ο Μπαμπέ είναι στα 21, ενώ ο Μέσι 33 χρονών και 35 χρονών ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που σήμερα αξίζει μόνο 63 εκ. Όλα μπαίνουν στο ζύγι, όχι μόνο η ηλικία, για να βγει το ποσό που ''αξίζει'' ένας ποδοσφαιριστής. Τον Μπαμπέ θα τον πάρει η Ρεάλ ή η Λίβερπουλ, διότι είναι σε θέση να αποσβέσει τα 250 και να κερδίσει επιπλέον 50 εκ. Αν ελληνική ομάδα αποκτήσει τον Μπαμπέ δεν θα ενισχυθεί, αλλά θα... καταστραφεί οικονομικά. Επειδή η αγορά είναι αδύνατον να της γυρίσει πίσω τα 250.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΕ...