Η ΛΟΥΣΑΤΗ ΒΙΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ

 

Ένας Αμερικάνος μαύρος αγοράζει στο Χόλυγουντ σούπερ ντούπερ πολυτελείας βίλα με 52 εκ. ντόλαρς. Αυτό και μόνο το γεγονός ακυρώνει το πνεύμα ρατσισμού που λέγεται ότι επικρατεί στις ΗΠΑ. Δεν κάνω πολιτική στη συγκεκριμένη περίπτωση, άλλωστε δεν γουστάρω με τίποτα τη χώρα, την όποια χώρα στην ανθρώπινη Ιστορία κυκλοφορεί με τα λάβαρα της πλανηταρχίας. Του ιμπεριαλισμού, δηλαδή, να υποτάσσει εκτός έδρας της άλλα κράτη, στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά.

Μήπως έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη υποκρισία; Οι ΗΠΑ να εκλέγουν αράπη πρόεδρο, να παραδίδουν τον Λευκό Οίκο στον Ομπάμα και να κατηγορούνται για ρατσισμό. Δυσκολοχώνευτο. Δεν μασιέται.

Παραμύθι, δηλαδή, είναι όταν βλέπουμε στις αμερικάνικες ταινίες αφεντικό στο στρατό, στην αστυνομία, στη δικαιοσύνη, δηλαδή σε πόστα κρατικά, να είναι νέγροι και οι λευκοί υφιστάμενοι να κάθονται σούζα.

Λέγαμε για τον πίσα μάυρο που δίνει 52 πακέτα και αποκτά σπίτι που το βλέπεις και μαρμαρώνεις (φώτο). Είναι ο βασιλιάς του ΝΒΑ, ο πιο ακριβοπληρωμένος επαγγελματίας στο μπάσκετ παγκόσμια. Ο ΛεΜπρόν Τζαίημς των Λος Άντζελες Λέικερς. Πόσα να έχει για να δίνει 52 εκ. μόνο για σπίτι; Έχει τόσα πολλά όσα του αποφέρει ο θαυμασμός της… ρατσιστικής Αμερικής.

Το τελευταίο που απασχολεί τους Αμερικάνους είναι το χρώμα του σταρ του μπάσκετ, του στίβου, του σινεμά, της μουσικής, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, της ιατρικής, της εκκλησίας. Κι όμως, πουλάει και κόβει εισιτήρια το παραμύθι ότι στην Αμερική ζει ακόμα η καλύβα του Μπάρμπα Θωμά.

Διαβάστε ακόμα:

ΖΟΛΩΤΑΣ, Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ