ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΝΝΑΝΕ... ΧΡΗΜΑ

 
Αυξήθηκε παγκόσμια ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων. Η πλήρης, η ολοκληρωμένη είδηση είναι πως αυξάνεται, όχι απλά αυξήθηκε, ο... πληθυσμός στην κοινότητα των μούλτι μιλιονέρ. Και γιατί συμβαίνει το εν λόγω φαινόμενο;  Δεν θέλει ερώτημα.  Μέχρι το 2008 υπήρχαν 1.360 δισεκατομμυριούχοι. Και σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 2.670. Το πράμα μιλάει μόνο του. Ισχύει ο άγραφος νόμος από την εποχή που βρέθηκε το χρήμα, ο πλούτος. Από τότε που οργανώθηκαν οι μπίζνες.
 
Να προσπαθήσουμε να το πούμε καταλαβίστικα. Αυτός που έχει στο παντελόνι ένα δις π.χ., είναι πιο εύκολο να το κάνει ενάμισυ δις, από εκείνον που έχει πακέτο 100.000 και προσπαθεί να τις φτάσει στις 150.000. Κατανοητό;
 
Αν δεν έχεις μία είναι σχεδόν απίθανο να κονομήσεις από το τίποτα. Απεναντίας, το χαρτί γεννάει χαρτί. Γιατί; Επειδή αντί να κτυπάς πόρτα, κτυπάνε την πόρτα σου. Έχεις λεφτά στην άκρη κι ακριβώς επειδή έχεις ρευστό, προκύπτουν οι προτάσεις. Αυτό κι εκείνο. Κι εσύ ζυγίζεις τα κόζα και αποφασίζεις.
 
Παίζει ρόλο και η κρίση στην παγκόσμια οικονομία στην αύξηση των δισεκατομμυριούχων. Να το πούμε κι αυτό. Η ζωή δεν σταματά επειδή παίζει η ύφεση. Οι πιο καπάτσοι τότε τα καταφέρνουν, όταν αλλάζουν οι ισορροπίες της αγοράς. Εκμεταλλεύονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων.
Διαβαστε ακομα:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ