ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ;

 

Υπάρχει η λίστα των εκατομμυριούχων. Και των φοροφυγάδων. Η λίστα των νέων μιλιοναίρ. Η λίστα εκείνων με τα μεγαλύτερα σκάφη. Με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Με τα πιο πολυτελή σπίτια. Η λίστα των ηθοποιών με το υψηλώτερο κασέ. Παίρνεις μάτι τις λίστες που δημοσιεύονται και ζαλίζεσαι με τα νούμερα.

Το γνωστό και απόλυτα έγκυρο περιοδικό Forbes παρουσίασε και τη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους που το 2020 αναδείχθηκαν οι περισσότερο φιλάνθρωποι. Στην κορυφή οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, οι οποίοι διέθεσαν τουλάχιστον το 20% της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς:

1. Ο άθεος επενδυτής Warren Buffet (1930).
2. O Εβραίος επενδυτής George Soros (1930).
3. Ο χριστιανός καναλάρχης Ted Turner (1938).

Φιλάνθρωπος και ο άθεος Bill Gates (1955) της Microsoft, επίσης Αμερικανός, ο οποίος είναι εκτός της πρώτης τριάδας.

Η φιλανθρωπία είναι μια… λύση για τον επιχειρηματία που έχει υπερκέρδη από τα υπερκέρδη του. Τι να τα κάνει τα λεφτά ο άνθρωπος; Τα κερδίζει από τον κόσμο. Κατανοητό. Και ένα άλφα ποσό αποφασίζει να τα... επιστρέψει στον κόσμο με φιλανθρωπίες. Τι σημαίνει αυτό;

Ε, αφού ο κόσμος, κάποιος κόσμος δεν μπορεί να τη βγάλει καθαρή, να ζήσει με το μεροκάματο του, οι μεγιστάνες του πλανήτη αδειάζουν τις τσέπες σε κάποιο βαθμό και χαρίζουν χρήματα σε ιδρύματα (γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, υποτροφίες κ.α.). Κρατούν βέβαια εκείνα τα πακέτα που χρειάζονται για να επενδύουν και οι επιχειρήσεις τους να είναι ανταγωνιστικές, μη χάσουν μερίδιο στην αγορά.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΝΝΑΝΕ... ΧΡΗΜΑ