ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΡΙ, ΖΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΕ ΣΤΗ ΓΗ

 

Την είδηση τη γνωστοποίησαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Ξερά, τη σέρβιραν όπως τη πήραν. Σκοτώθηκε με ελικόπτερο ο πλουσιώτερος Τσέχος Πετρ Κέλνερ. Copy paste. Μέχρι εκεί. Καθόλου ψαχτικά. Πονηρά. Ρεπορταζιακά. Και δεν ανέφεραν ότι ο σκοτωμένος ήταν συνέταιρος του Τσέχου που έγινε ο μεγαλομέτοχος του 33% του ΟΠΑΠ όταν ο τζογαδόρικος οργανισμός με 712 εκ. ευρώ ιδιωτικοποιήθηκε το 2013. Πως, αλήθεια, ένας από το πουθενά στη μετακομουνιστική Τσεχοσλοβακία εξελίχθηκε σε μεγιστάνα του χρήματος.

Το μωρό στην κούνια για να μεγαλώσει έχει ανάγκη τροφής. Το γάλα της μάνας που το γέννησε. Αλλάζουν τα κόζα στην ανατολική Ευρώπη το Δεκέμβριο του 1989, τα κομουνιστικά κόμματα αφού υπηρέτησαν τον λαούς και κράτησαν πίσω οικονομικά τα κράτη αποσύρονται στα αζήτητα, μπουκάρει ο καπιταλισμός για να καλύψει το κενό, την καθυστέρηση του τραίνου, που μετά τον πόλεμο έτρεχε με καρβουνόσκονη.

Καπιταλισμός χωρίς φράγκα δεν γίνεται. Περπατάει, όμως, το έργο αν πάρουν το τιμόνι αυτοί που γεννάνε χρήμα. Που κλωσσάνε χρυσά αυγά. Το αστέρι ο Πέτρος Κέλνερ, κι όχι γιατί διαθέτει φάτσα κινηματογραφική. Γεννήθηκε το 1964 και το 1986 αποφοιτάει από το οικονομικό πανεπιστήμιο της Πράγας. Πιάνει δουλειά σε εταιρεία εισαγωγών φωτοτυπικών μηχανημάτων. Υπαλληλάκος. Με κάτι κεραίες, όμως, στο κεφάλι που έπιανε ό,τι κινούνταν παγκόσμια και με το διαβολοκέρατο στο μυαλό του επεξεργαζόταν τις πληροφορίες.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες ακουμπάνε τα ατέλειωτα ρούβλια τους στον πάγκο του Petr Kellner κι αυτός κάνει παιχνίδι. Δεν πατάει στη γη, συνεχώς βρίσκεται στον αέρα, μέσα στο ιδιωτικό του αεροπλάνο και μετακινείται ασταμάτητα, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, όπου μυρίζεται ψητό. Παίζει με το χρήμα με την ευκολία ένας πίνει νερό. Ο Πέτρος καλπάζει στη λίστα των billionaires του Forbes. Το 2006 είναι στη θέση 224 των πλουσιωτέρων ανθρώπων στον κόσμο. Το 2015 στη θέση 137, το 2016 στη θέση 102, το 2018 στη θέση 88. Ανέβηκε κι άλλο, το Νοέμβριο του 2020 σκόραρε τα περισσότερα κέρδη από ποτέ. 
Ο Πέτρος με άλλους τέσσερις σκοτώθηκαν χθες το πρωί σε χιονισμένο βουνό στην Αλάσκα. Τσακίστηκε σε μια πλαγιά το χιονοδρομικό ελικόπετρο που μεταφέρει τους σκιέρ στην κορυφή για να κάνουν μετά αυτοί τις κατεβασιές τους. Ήταν χωρισμένος από την γυναίκα του, με την οποία έκανε μια κόρη. Ουδεμία σχέση είχε ποτέ με την Ελλάδα, και βέβαια με τον ΟΠΑΠ. Σε μια από τις περισσότερες από εκατό εταιρείες του ο συνέταιρος του, το πατριωτάκι Γίρι Σμετς έκανε το deal με την κυβέρνηση Σαμαρά. Κέλνερ και Σμετς χώρισαν τα τσανάκια τους το 2012.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ