ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠ’ ΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

 

Για αυξήσεις και ανατιμήσεις γίνεται λόγος τελευταία και επόμενο να μπαίνει στο παιχνίδι η αντιπολίτευση, για να τσουρνέψει καμιά μονάδα περισσότερο στα γκάλοπ. Κατ’ αρχάς ένα από τα παραμυθάκια την πολιτική είναι πως η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση είναι σε θέση να παρέμβει για να μην ακριβύνει το καλάθι της νοικοκυράς. Έλα, μην υπερτιμούμε το ρόλο των πολιτικών.

Σε μικρό, ελάχιστο ποσοστό γίνεται ο έλεγχος της αγοράς με κυβερνητικές αποφάσεις . Κι αν το κράτος σε μεγάλο βαθμό βάλει χέρι στις τιμές, τις περιορίσει, τότε αυτό θα γίνει μπούμερανγκ. Ο κόσμος θα πληρώσει τα σπασμένα.

Αν συζητάμε αληθινά, δηλαδή ωμά, κυνικά, τα πράγματα στο μέλλον θα ξεφύγουν. Προς τα εκεί πάει το έργο. Θα πάθει πλάκα η μεσαία τάξη. Οι πλούσιοι θα ισχυροποιηθούν, οι φτωχοί θα αυγατισθούν. Κι αυτή η νέα πραγματικότητα, ο περιορισμός της μεσαίας τάξης, θα διαμορφωθεί μόνη της. Κανένας δεν θα την επιδιώξει.

Γιατί μήπως ό,τι υπάρχει, όπως υπάρχει είναι σχέδιο καλό ή κακό κάποιων; Ξεχάστε το. Θα τρώνε φρούτα μόνο όσοι τα καλλιεργούν. Λέω μια περίπτωση. Κι όσοι θα πληρώνουν το αχλάδι και το μήλο πέντε και δέκα φορές επάνω σε σύγκριση με το κόστος τους σήμερα. Σενάριο οικονομικής φαντασίας; Ξεχάστε το. Πραγματικότητα είναι.
Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΧΕΡΟΥΚΛΑ,