ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΑ

 
Γράφτηκε. Ότι πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ έσπρωξε τρεις βαλίτσες με ένα εκατομμύριο λίρες στην καθεμιά για πάρτη του Κάρολου της Αγγλίας. Τα πήρα, αλλά δεν πρόκειται για δωροδοκία, είπε δημόσια ο Τσαρλς, ο γιος της βασίλισσας της Αγγλίας που μια ζωή είναι στο περίμενε να γίνει βασιλιάς. Άσχετο αυτό.
Άσχετο; Πιθανόν όχι. Κάποια στιγμή η Ελισάβετ θα πεθάνει, πλησιάζει τα εκατό, σειρά έχει ο Κάρολος. Ο οποίος είπε πως με το ποσό των τριών εκατομμυρίων τηρήθηκαν οι δέοντες κανόνες στις δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Πιθανόν να λέει την αλήθεια ο υιός. Άλλο είναι το θέμα.
Αν πράγματι τα τρία εκατομμύρια πριν από δέκα χρόνια δόθηκαν από τον Καταρινό για να δωροδοκήσουν τον πρίγκηπα, ποιος ήταν ο λόγος; Ποιο, δηλαδή, ''σέρβις'' περίμενε ο πολιτικός του Κατάρ από μέλος της βασιλικής αυλής, που θεωρητικά και πρακτικά έχει αδυναμία να παρέμβει και παρασκηνιακά στον κρατικό μηχανισμό της Βρετανίας.
Δεν αποκλείεται το ''δώρο'' από την τσέπη του μίστερ κελεμπία να έγινε μόνο για έχει την... τιμή ο δωροδοκήσας ότι κατάφερε να λαδώσει κοτζάμ αυριανό βασιλιά. Δεν είναι λίγο αυτό. Να μην αποσκοπεί να κλείσει μια μπίζνα το Κατάρ ή προσωπικά ο πολιτικός από το εμιράτο, αλλά να έχει την ικανοποίηση ότι έκανε ''συνεργό'' του τον Κάρολο. Και που ξέρεις, άνθρωποι είμαστε, αύριο μπορεί να τον χρειαστούμε τον πρίγκηπα.
Διαβαστε ακομα:

ΧΑΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ... ΔΙΑΖΥΓΙΑ!