ΗΡΘΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΟΧΙ ΝΑ... ΣΚΟΤΩΣΕΙ

 
Δεν έχει ξαναγίνει στους αιώνες αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2018. Ο αυτοκράτορας, ο σουλτάνος, ο τσάρος, ο βασιλιάς, ο αρχηγός κράτους, από την αρχή της Ιστορίας, έχουν δώσει εντολή να δολοφονηθεί αντίπαλος πολιτικός και ενοχλητικός. Ακόμα και στον καιρό μας συμβαίνει, μην πάει ο νους στον Πούτιν, αυτός εξαιρείται.
Τι δεν έχει ξαναγίνει στους αιώνες; Αυτό που και στο σινεμά να το δεις δεν το πιστεύεις. Ξεπερνάει τη φαντασία και του πιο ευφάνταστου σεναριογράφου και συγγραφέα. Ο φευγάτος από τη χώρα του, την Σαουδκή Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφος της Whashyngton Post, μπαίνει στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη, για να πάρει κάτι χαρτιά εν όψει του γάμου του με Τουρκαλα δημοσιογράφο. Δεν ξανάγινε.
 
Η αραβωνιάρα, διεθνής ρεπόρτερ, περιμένει τον μέλλοντα σύζυγο της, ο οποίος δεν βγαίνει ζωντανός από το προξενείο. Επαγγελματίες σκοτώστρες από την Σαουδική Αραβία κομμάτιασαν, τον έκοψαν κομμάτια και σε σακούλες σκουπιδιών τον έβγαλα από το προξενείο. Ο σκοτωμένος, ο κομματιασμένος δημοσιογράφος έκανε κριτική στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και στον γιο του Μωχάμεντ Μπιν Σαλμάν, τον διάδοχο του θρόνου από το 2017.
 
Χθες ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Μητσοατάκη ο 36χρονος διάδοχος Μωχάμεντ Μπιν Σαλμάν, σουνίτης μουσουλμάνος βέβαια, ο δολοφόνος του Κασόγκι. Αυτός που είχε δώσει την εντολή να ξεπαστρέψουν τον Κασόγκι. Ήρθε στην Ελλάδα επικεφαλής επιχειρηματιών της Σαουδικής Αραβίας που επιθυμούν να κάνουν επενδύσεις. Τον καλοσωρίζουμε, κι αυτόν και τους συμπατριώτες του μπίζνεσμεν.

Διαβαστε ακομα:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ