ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ...

 
Με τη μια αγόρασε 36 παπόρια. Έδωσε 835 δολάρια, μιλάμε για εκατομμύρια, κι άλλα 442 για τις υποχρεώσεις της συγκεκριμένης αγοράς κι αύξησε το στόλο της. Καμιά έκπληξη στον παγκόσμιο ναυτιλιακό σύμπαν. Αγγελική Φράγκου είναι η κυρία, η καραβοκύρισσα από τα Καρδάμυλα της Χίου και κόρη του Νίκου Φράγκου, που πέθανε το 2016 στα 90 του.
Η 57χρονη Αγγελική σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στις ΗΠΑ, δούλεψε αναλύτρια του χρηματιστηρίου της Wall Street σε τράπεζα, αλλά την καλούσε το αίμα της καπετάνισσας που κουβαλούσε από τον πατέρα της. Το 2004 αγόρασε τη ναυτιλιακή εταιρεία που είχε ιδρύσει ο πατέρας της από την οικογένεια Δαύιδ και στη συνέχεια έδειξε την κλάση της. Έγινε ιδιοκτήτρια στον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμια στόλο φορτηγών πλοίων. Τα κέρδη της κάθε χρόνο υπολογίζονται σε 80 δολάρια - εκατομμύρια εννοείται.
- Δεν πιστεύω στο φύλο, άντρας ή γυναίκα, ούτε στη φυλή και στη θρησκεία....
Αυτό από την πρώτη Ελληνίδα που μπήκε με δική της εταιρεία στο αμερικάνικο χρηματιστήριο. Είχε πει και κάτι άλλο, δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια της, αλλά η ουσία είναι η εξής:
- Ο κάθε υπάλληλος εργάζεται για πάρτη του, όχι για τα συμφέροντα του εργοδότη του...
Είναι πράγματι η ''σιδηρά κυρία'' του παγκόσμιου εφοπλισμού ή έτσι την παρουσιάζουν καλοπληρωμένα διεθνή ΜΜΕ, που κλείνουν τα μάτια και σε κάποιες περίεργες επιχειρηματικές της δραστηριότητες; Πριν δέκα χρόνια η κυρία Φράγκου έγινε μαμά με παρένθετη μητέρα και κέρδισε την οικονομική διαφορά με τον επίσης εφοπλιστή αδελφό της Γιάννη Φράγκο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. 
Διαβαστε ακομα: