ΧΑΣΙΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΑΡΤΖΙΛΗΚΙ

 
Δεν το συζητάμε ότι το ναρκωτικό είναι κακό πράμα. Και καταδικαστέο. Είναι, όμως, και κι ένας κωδικός που φανερώνει αν σε μια χώρα κυκλοφορεί χρήμα. Ποιος, δηλαδή, θα κάνει χρήση κοκαίνης και ηρωίνης; Αυτός που έχει φράγκα. Σπάνιο να είναι καταναλωτής του βαρειού ναρκωτικού ο άφραγκος.
Και δεν δηλώνεται το πράμα. Τι να γράψει στη φορολογική του δήλωση, να αναφέρει μέσα στα έξοδα ότι πλήρωσε τόσα το χρόνο στο ντήλερ για να ''φτιάχνεται''; 
Πίνουν στην Ελλάδα. Να, γιατί το εμπόριο του ναρκωτικού δεν σταματά. Δεν γνωρίζει ύφεση. Κι όσο πιο οργανωμένα οι μπάτσοι κυνηγήσουν τη δουλειά, τόσο μεγαλύτερο... ''ταμειο'' θα κάνουν. Για πλάκα τσάκωσαν ενάμισυ τόννο χασίσι σε σκάφος που εντόπισαν οπλισμένοι λιμενικοί έξω από τα Κύθηρα. Καρφωτή, βέβαια, έγινε η δουλειά, όπως συνήθως συμβαίνει.
Εδώ που τα λέμε τι να σου κάνει η πολιτσία, όταν οι θάλασσες της Ελλάδος είναι ανοικτό γήπεδο και δεν ελέγχονται όλα τα περάσματα.
Μία ακόμα απόδειξη ότι η αγορά στην Ελλάδα δεν χορταίνει. Από χασικλήδες πάμε καλά, έχουμε ιστορία, να το παραδεχθούμε. Μη γράφουν πάλι οι πονηροί ρεπόρτερ για Αλβανό και Ιταλό, ότι αυτοί κουβάλησαν το ενάμισυ τόννο, πιθανόν ως μέλη κυκλώματος. Άσε, ρε, να είναι άλλοι φαβορί για το βραβείο Πούλιτζερ δημοσιογραφίας. Ποια μέλη κυκλώματος; Τουρίστες ήταν και είπαν άντε να φορτώσουμε 1.500 κιλά να κονομήσουμε χαρτζηλίκι. Γι' αυτό ας την κάνουμε τσιφ για Μύκονο μεριά. Δεν πρόλαβαν. Έπεσε καρφωτή από άλλη συμμορία.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΝΕΓΡΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΝΕΓΡΑ