ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΥΣ

 
Μην πείτε σε κάτοικο της Βενετίας ότι ο τουρισμός κάνει καλό. Δίνει ζωή στην πόλη. Ανεβάζει την τοπική οικονομία. Μειώνει την ανεργία.Οι Βενετσιάνοι στο ιστορικό κέντρο της πόλης έχουν διαφορετική άποψη. Οι άνθρωποι υποφέρουν από τα τουριστικά...  κύματα στη λιμνοθάλασσα. Δεν αντέχουν άλλο τους τουρίστες και εγκαταλείπουν την Βενετία. Τον τόπο τους.
Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ευρώπη, ίσως και τον κόσμο που μετά το τέλος του Β' παγκόσμιου πολέμου, να αποτέλεσε τον Νο 1 τουριστικό προορισμό. Για λεφτάδες και μέσης κατηγορίας ξένους. Τραβάει η ιστορικότητα της Βενετίας, αλλά και ο ρομαντισμός της που αναδείχθηκε από τις ταινίες του σινεμά.
Τις τελευταίες δεκαετίες ανακάλυψαν τουριστικά την Βενετία και οι Ασιάτες. Πρώτα οι Ιάπωνες και μετά οι Κινεζοι, οι καλύτεροι πελάτες των γονδολιέρηδων. Των παραδοσιακών βαρκάρηδων της πάλαι ποτέ πόλης που ήταν αυτοκρατορία και δέσποζε στη Μεσόγειο. 
Από 120.000 μόνιμους κατοίκους η Βενετία έχει σήμερα μόνο 50.000. Ο κόσμος τα μαζεύει και αλλάζει πόλη. Ο τουρισμός τους έχει πνίξει. τους κάνει δύσκολη την καθημερινότητα τους.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ...