Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΡΙΕΨΕ ΤΟΝ ΑΝΙΕΛΙ

 
Το βιβλίο με εξώφυλλο «Τζιάνι Ανιέλι» δεν ανοίγει ποτέ. Ένα τέτοιο βιβλίο θάβεται, δεν διαβάζεται ποτέ. Πως να διαβαστεί βιβλίο που δεν γράφτηκε ποτέ; Το 2003, σα σήμερα 23 Ιανουαρίου, πέθανε ο αυτοκράτωρ. Ο Τζιάνι Ανιέλι. Δεν γίνονται αυτά τα απίθανα πράγματα. Να πεθαίνει κι ένας Θεός, ένας κολοσσός, μάλιστα να πηγαίνει στον άλλον κόσμο από τα 82 του χρόνια. Νέος άνθρωπος. Νεότατος. Τι είναι τα 80 και τα 90 όταν είσαι Ανιέλι, δηλαδή όταν δεν έχεις ηλικία. Πήγε, λέει, από προστάτη. Ίσως να πέθαινε από aids, γιατί όχι όταν γούσταρε να πηγαίνει και με νεαρώτερους του άνδρες. Σίγουρα δεν τον έφαγε η στεναχώρια, ο καϋμός για τις αυτοκτονίες του γιου του, των ανηψιών του, και τις απώλειες στενών συγγενών του. Δεν τον πιάνουν αυτά έναν Ανιέλι.

Πανέτοιμη η Ιταλία του 1945 να γυρίσει την πλάκα και να ψηφίσει το κομουνιστικό κόμμα. Να πάει μόνη της στο red point φουλ πανσιόν κανονικά μέσω εκλογών. Οι Αμερικανοί, που πλέον έχουν αναλάβει για τα καλά το κουμάντο της πλανηταρχίας, βλέπουν να χάνεται η Ιταλία. Η CIA στήνει το έργο με την ιμιγκράτσια, τους ιταλιάνους μετανάστες. Όλα όσα λέμε είναι τσεκαρισμένα.

Περισσότεροι από 25 εκ. Ιταλοί είναι στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το πλάνο της CIA όλοι αυτοί στέλνουν επιστολές σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα: «Μην κάνετε τη μαλακία να ψηφίσετε ΚΚ, θα το σκυλομετανοιώσετε…». Το κόλπο έπιασε και εκλέχτηκε ο Ντεγκασπάρι. Η άλλη κίνηση των Αμερικανών ήταν ο Ανιέλι, κι αυτός εξελίχθηκε στον απόλυτο κυρίαρχο το παιχνιδιού.

Χωσιές τα πακέτα με τα δολάρια και τα δάνεια στον Ανιέλι από την Αμερική. Το ίδιο που έγινε και στην Ελλάδα. Από το φόβο του κομουνιστικού κινδύνου επιλεγμένα πρόσωπα, ιδιώτες χρηματοδοτήθηκαν με τα δολάρια της ''αμερικάνικης βοήθειας''. Στην Ιταλία η FIAT αναδείχθηκε ο μοχλός ανοικοδόμησης της ιταλικής βιομηχανίας. Ο ''αυτοκράτωρ'', ο Ανιέλι, έβαλε μπροστά τις φεράρι, τις μαζεράτι. Χιλιάδες από το μετζοτζόρνο, τον ιταλικό νότο φτωχοί εργάτες έφθασαν στο Τορίνο να δουλέψουν στο εργοστάσιο της FIAT.
Ο Ανιέλι ''επιχειρηματικά'' ασχολήθηκε και με την τηλεόραση, και για χόμπυ ανέλαβε την Γιουβέντους (φώτο).
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ BODYGUARD ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ