ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗ

 
Στην Ιταλία οι Αμερικανοί ''χρησιμοποίησαν'' τον δικηγόρο Τζιάνι Ανιέλι, τον βοήθησαν να γίνει ο πρώτος βιομήχανος, προκειμένου να σαμποταριστεί η άνοδος του κομουνιστικού κόμματος.  Μια η οικογένεια, αυτή του Ανιέλι τα πήρε χοντρά από τις ΗΠΑ, στην Ελλάδα ωφελήθηκαν τρεις οι οικογένειες. Αμέσως μετά τον πόλεμο, συγκεκριμένα το 1947 η CIA έχει στηθεί κι έπιασε αμέσως δουλειά. Στην Ιταλία, λοιπόν, ο Ανιέλι εξελίσσεται σε μεγιστάνα, διότι ήταν σωστός παίκτης και πολύ βολικός συνεργάτης των Αμερικανών. Πέθανε το 2003, στα 82 του, σα σήμερα 23 Ιανουαρίου.

Οι Αμερικάνοι βοήθησαν και τους Έλληνες εφοπλιστές. Τους χάρισαν εκατό λίμπερτυ, αυτά τα παπόρια των 10.000 τόνων, τα φορτηγά, όχι τάνκερ, που τα φτιάξανε για ένα μονάχα ταξίδι, γι’ αυτό έβαλαν επάνω τους μόνον τα απαραίτητα συμπράγκαλα στα αμερικανικά ναυπηγεία.

Άλλη η ιστορία της Ιταλίας, που δεν γνώρισε εμφύλιο πόλεμο, όπως η Ελλάδα, έτσι η[παρτίδα δεν παιζόταν στα βουνά, αλλά με εκλογές. Με τον πόλεμο στον Ατλαντικό πνίγηκαν τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών, που είχαν τη βάση τους στο λιμάνι του Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Οι Αμερικάνοι ήθελαν να έχουν χώρες- δορυφόρους και για να το πετύχουν, με τη σιωπηρή συμφωνία της άλλης πλευράς, της Σοβιετικής Ένωσης, έπαιζαν μονότερμα. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ρίξουν χρήμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, Στη γειτονική μας χώρα πόνταρα στον αρχοντάνθρωπο Τζιάνι Ανιέλι, τον μπουρδελιάρη και κοσμοπολίτη. Αριστοκρατικός, σπουδαγμένος, λαοφιλής ο Ανιέλι έπαιξε με χαρτί μπανισμένο στη μεταπολεμική Ιταλία. Κάποιος άλλος, και με σημαδεμένη τράπουλα δεν ήταν σίγουρο πως θα πετύχαινε να σταματήσει το ρεύμα υπέρ του κομουνιστικού κόμματος

Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ... ΒΟΔΙΑ