Ο ΠΑΙΚΤΗΣ- ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 
Ο Ροκφέλερ είναι ο Νέος Κόσμος. Ο άνθρωπος-σημαία της Αμερικής. Ο αρχαίος κόσμος καταγράφεται από την Αθήνα και σταματάει στη Ρώμη. Ο παλιός κόσμος, η συνέχεια του αρχαίου είναι η γηραιά Ευρώπη και ο νέος κόσμος είναι οι ΗΠΑ. Άλλο κεφάλαιο ο τρίτος κόσμος, Αφρική και σία.
Ο άνθρωπος, λοιπόν, που περισσότερο από κάθε άλλον εκφράζει τον καπιταλισμό είναι ο Τζων Ροκφέλερ. Ένας γραφικός τυπάκος, είναι ανθρωπάκος, που μέχρι τα τελευταία του παρέμεινε ένας νοσηρός Σκρουτζ.
Θρυλικό όνομα αυτό του Ροκφέλερ. Ξεκίνησε από το μηδέν, από το μείον μηδέν του μηδενός, στο Οχάιο του Κλήβελαντ, παιδί πολυμελούς οικογένειας και αναδείχθηκε στο “πρόσωπο κατατεθέν” της Αμερικής, της ελεύθερης οικονομίας.
Γνωρίζουμε τους Μπιλ Γκαίητς, Ουώρεν Μπάφετ, Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, κολοσσούς του χρήματος, όμως αυτός που πήρε από το χέρι την Αμερική και την οδήγησε στην οικονομική ανάπτυξη ήταν ο Ροκφέλερ. Με την επικυριαρχία του στο μαύρο χρυσό, το πετρέλαιο. Πέθανε το 1937 και γεννήθηκε 8 Ιουλίου, σα σήμερα, το 1839, σε ηλικία 98 χρονών.
Εξαγόραζε δικαστές ο Ροκφέλερ και πολιτικούς. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Δεν είχε άλλη επιλογή προκειμένου να προχωρήσει με τους δικούς του ρυθμούς στις μπίζνες, όπως άλλωστε του υποδείκνυαν πολύ σωστά οι συνεργάτες του. Όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Θόδωρος Ρούζβελτ έβαλαν στο σημάδι τον Ροκφέλερ με το εβραϊκό αίμα. Ελεύθερη οικονομία, μπάρμπα, αλλά υπάρχουν και όρια. Να φάνε κι άλλοι, μπάρμπα.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ!