''ΜΑΜΑ ΜΙΑ''... , ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΕΛΛΔΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ

 
Καλοκαίρι του 2007 πρώτα στην Σκόπελο καταφθάνει ένα τσούρμο 210 ανθρώπων, για τα γυρίσματα της ταινίας “Mamma Mia”. Μια μουσικοχορευτική κωμωδία, που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και άρχισε να παίζεται στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2008. Και τι μας ενδιαφέρει; Το ερώτημα δικαιούται να το κάνει μόνον συριζαίος. Ο πολιτευτής συριζαίος. Ο βουλευτής, ο υπουργός, ο ψηφοφόρος του Σύριζα.
Το ζήτημα, βέβαια, αφορά τους παραγώγους της εν λόγω ταινίας “Μάμα Μια”, διότι χοντροκονόμησαν. Έγινε το πιο εμπορικό μιούζικαλ στην Ιστορία του σινεμά. Ενδιαφέρει, όμως, κι εμάς τους Έλληνες το σουξέ της ταινίας διότι χάρη σ' αυτήν χοντροδιαφημίστηκαν οι μονάκριβες ομορφιές της νησιώτικης Ελλάδος.
Χωρίς πολλά λόγια. Σε σύγκριση με τη δυναμική και το μαγνητισμό χολυγουντιανής ταινίας είναι της πλάκας ιστορία η κάθε διαφημιστική εξόρμηση της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να λανσάρει την τουριστική Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το “Μάμα Μια” με πρωταγωνίστρια την Μαίρυλ Στρηπ βοήθησε περισσότερο τουριστικά την Ελλάδα μας απ’ όσο η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004!!!.
Ήταν να γυριστεί σε ελληνικά νησιά και το “Mamma Mia 2”, όπως συνέβη με το πρώτο φιλμ στην Σκόπελο και την Σκιάθο. Η μαλακία μας! Τα γυρίσματα έγιναν στην Κροατία. Επειδή η Ελλάδα είναι ακριβή. Επειδή άλλες χώρες παίζουν ανταγωνιστικά, προκειμένου να κερδίζουν και συνάλλαγμα και τουριστική προβολή.
Διαβαστε ακομα:

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ