Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΠΑΙΚΤΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Ο Μαρινάκης έχει λεφτά και δεν κρύβεται. Αυτό θα μας πει κάποιος με μια κουβέντα αν ερωτηθεί για τον εφοπλιστή που τα τελευταία χρόνια, δέκα και  βάλε, κυκλοφορεί φόρα παρτίδα στην πασαρέλα της δημόσιας ζωής του τόπου. Και πως να κρυφτεί ο χοντρός όταν έχει αποφασίσει με τα λεφτά του και τον τσαμπουκά του να κάνει επίδειξη δημοσίως και επισήμως στο βαρύ του εκτόπισμα. Στην βαρβάτη και άμα λάχει περιπετειώδη παρουσία του στο ποδόσφαιρο, στα μήντια και στην πολιτική.

Μ' άλλα λόγια, και χωρίς να χαρακτηριστεί υπερβολή, ο Ευάγγελος Μαρινάκης στο φαίνσθαι είναι ο Νο 1 χοντροπαίκτης στην Ελλάδα. Δεν είναι ο πιο πλούσιος, είναι ο πιο... παρεμβατικός. Δεν υπάρχει προηγούμενο Έλληνα επιχειρηματία μετά τον πόλεμο, να κοντράρεται στα ίσα, ίσως και να επιδιώκει ένα τελικό γύρο, με ορατούς κι αόρατους αντιπάλους, αληθινούς και ανύπαρκτους. Σε μια αναμέτρηση του στυλ ''Θα σας τελειώσω ή εσείς θα φάτε το κεφάλι σας''.

Καμιά σχέση ο πατέρας Μαρινάκης (1930- 1999), ο Μιλτιάδης, άνθρωπος συντηρητικός, χαμηλών τόνων, συμπαθής και από αντιπάλους, κομματικούς και ποδοσφαιρικούς. Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και βουλευτής ΝΔ ο Κρητικός Μιλτιάδης Μαρινάκης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί Σταύρου Νταϊφά, δεν δέχτηκε να πουλήσει το μερίδιο μετοχών του στον Κοσκωτά.

Η οικογένεια Μαρινάκη προπολεμικά είχε χυτήριο στο Ηράκλειο Κρήτης κι έφτιαχνε καμπάνες για τις εκκλησίες. Ο Μιλτιάδης βρέθηκε στον Πειραιά να ασχολείται με επισκευές πλοίων. Το 1970 έγινε ιδιοκτήτης σε παπόρι, τα καράβια του έγιναν οκτώ πριν το θάνατο του. Σε ηλικία 29 χρονών ο γιος, ο Βαγγέλης, γεννημένος 30 Ιουλίου το 1967, φτιάχνει ναυτιλιακή εταιρεία και μπαίνει στο παιχνίδι. Εξελίχθηκε σε παγκόσμια δύναμη.

Στην Ελλάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το παρατραβάει. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έχει συμπεριφορά εντελώς ξένη σε σύγκριση μ' άλλους εφοπλιστές και επιχειρηματίες, οι οποίοι ακόμα κι αν συμμετέχουν στο pawer game της διαπλοκής με κανάλια, ΜΜΕ, δεν βγαίνουν από τον ίσκιο τους. Λόγω χαρακτήρα ο Μαρινάκης γράφει κανονικά όσα τον κατηγορούν και στο μπλα μπλα, αλλά και με δικαστικές αποφάσεις συνεχίζει τον δικό του... αγώνα ενάντια στην αδικία.

Διαβαστε ακομα:

ΤΣΙΜΠΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ...