ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΙΝΟΥΣ

 
γράφει ο στήβεν αβραμίδης
 

Ο Σύριζα με τα επιστημονικά του επιτελεία γνώριζε πως για να μην υπάρχει λαθρεμπόριο, πρέπει να σταματήσει το εμπόριο. Αυτό όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι δεν θα υπάρχουν έσοδα. Κάθισε λοιπόν και υπολόγισε τι ποσοστό αντιπροσωπεύει το λαθρεμπόριο στο κανονικό εμπόριο. Αντί λοιπόν να μειώσει ψυχρά το λαθρεμπόριο, σκέφτηκε να το αυξήσει αλλά διατηρώντας το ίδιο ποσοστό σε σχέση με το νόμιμο. Κατ΄ αυτόν λοιπόν τον τρόπο, και τους λαθρέμπορους θα έχει ευχαριστημένους που ούτως ή άλλως δεν πιάνονται, αλλά και τα κρατικά έσοδα θα αυξήσει αφού η παρανομία θα σπρώξει προς τα πάνω και την νομιμότητα. Ήταν θέμα λογικής ποσόστοσης και αναλογίας, προϊόν συνεργασίας συναρμόδιων θπουργών και Καρανίκα. Ο έτσι υπουργός παρακολουθούσε την σύσκεψη διακριτικά, απλά για την απ-άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο πλοίο, έστειλε το άλλο, κι εκείνο έκανε λαθρεμπόριο.

Οι τρεις πυλώνες, λοιπόν, όπως τις ανάλυσα στο κείμενο ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, αποτελούν το δάσος της οικονομικής και δίκαιης ανάπτυξης, που δεν μπορεί να δει σχεδόν κανένας Έλληνας, ο οποίος κάθεται κι ασχολείται με το δένδρο, δηλαδή με μια της πλάκας πετρελαιοκηλίδα. Επειδή, λέει, μαύρισαν κάποιες ακτές ή επειδή δεν θα έχουμε αχινούς για τα επόμενα τρία χρόνια. Τρέχει λοιπόν ο άμοιρος να εξηγήσει τι είναι μια μαύρη ακτή μπροστά στους χιλιάδες διορισμούς που θα γίνουν όταν τα ταμεία θα είναι γεμάτα. Τι είναι μια μαύρη ακτή, όταν μερικά χιλιόμετρα πιο βαθειά στην θάλασσα, της πουτάνας γίνεται από πετρέλαια που διαφεύγουν, και φυσικά δεν υπάρχει δείγμα ψαριού στον Σαρωνικό. Σε πειράζει δηλαδή επειδή το βλέπεις;

Αυτός είναι ο Έλληνας. Αχάριστος και κοντόφθαλμος. Θέλει να πληρώνεται από το δημόσιο χωρίς να δουλεύει όμως θέλει και να κολυμπάει σε καθαρές θάλασσες χωρίς πετρελαιοκηλίδες, αλλά θέλει και την ανάπτυξη χωρίς λαθρεμπόριο. Ε, δεν γίνονται όλα αυτά ταυτόχρονα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάτι πρέπει να θυσιαστεί. Όπως ο ήρωας για την πατρίδα του. Δεν μπορεί να θέλεις ελευθερία χωρίς νεκρούς. Δεν μπορεί να θέλεις Αργοσαρωνικό χωρίς πετρελαιοκηλίδες. Ήμαρτον πια με τις συνεχείς απαιτήσεις.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ